Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-a sucit Karl Nehammer la București: pirueta făcută pentru blocajul României/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Karl Nehammer

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a fost la Congresul PPE de la București. În declarațiile sale de pe rețelele de socializare, el a anunțat că se opune extinderii Schengen, ceea ce se traduce prin blocarea României. Când a venit vorba despre un vot în Congresul PPE, Nehammer a făcut o piruetă și a votat pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Congresul PPE de la București a fost organizat de către PNL. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, susține că această ”piruetă” a lui Nehammer sunt legate de ecuația politică din Austria, dar el consideră că imediat după ce se vor termina alegerile, deciziile se vor schimba.

”Pentru PNL și pentru România, faptul că cea mai mare familie politică PPE a venit la București pentru două zile și jumătate, asta a transformat Bucureștiul în capitala politică a Europei.

Au fost luat decizii importante, inclusiv pentru fermieri pentru a reduce această disparitate între fermierii din țările mai nou intrate în UE și țările mai vechi.

Marea victorie a fost legată de faptul că am obținut un vot unanim pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen.

Intrăm de la 31 martie cu porturile și aeroporturile, tot de la 31 martie România va avea voie să emită vize Schengen. Pentru noi a fost o victorie pentru că nimeni nu se aștepta să avem o altă poziție europarlamentarii lui Nehammer față de ceea ce declarase.

În Austria au loc alegeri, iar acel mesaj pe Twitter a lui Nehammer eu l-am înțeles ca un mesaj pentru alegătorii OVP. Eu în sensul ăsta l-am înțeles. Dar în cadrul Congresului PPE, europarlamentarii lui Karl Nehammer au votat pentru aderarea României cât mai degrabă la Schengen.

Eu cred că își va schimba decizia și Nehammer, după alegeri. Dacă el pierde, oricum toți ceilalți (alte partide din Austria n.r.) ne-au susținut.

Eu îmi doresc foarte mult ca această chestiune Schengen să se încheie anul acesta. În momentul de față, după Congresul PPE, avem garanția că vom intra cât mai curând în Schengen”, a spus Nicolae Ciucă, la Prima News.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.