Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-a văzut în presa internațională arestarea lui Bogdan Olteanu

bogdan olteanu

Reținerea viceguvernatorului Băncii Naționale, Bogdan Olteanu, a făcut rapid înconjorul presei internaționale, care a acordat spații destul de generoase acestui subiect.

Citește și: Vine NUCLEARA! Vântu servește procurorilor DNA înregistrări VIDEO cu 4 politicieni GREI

Citește și: DOCUMENT - Scrisoarea de ADIO a jurnalistului care s-a SINUCIS: acuzații GRAVE pentru un politician

Citește și: Ion Cristoiu, ipoteză BOMBĂ în dosarul lui Traian Băsescu

Citește și: Mita lui SOV, efect de domino: De ce se tem liberalii. Ce greu PNL ar putea da cu subsemnatul la DNA

Citește şi: Maria Vlas îl dă de gol pe SOV: 'Conducea toată România. Politicienii veneau la el'

Citește și: SONDAJ propriu PNL: Cum stau liberalii și cât are PSD

"România: Bancher important, reţinut pentru fapte de corupţie". Astfel titrează The New York Times despre cazul Bogdan Olteanu, care reprezintă o premieră negativă pentru Banca Naţională a României, fiind primul viceguvernator reţinut pentru posibile fapte de corupţie.

"Procurorii anticorupţie l-au reţinut pe viceguvernatorul băncii centrale a României pentru trafic de influenţă, acuzat că ar fi primit în mod ilicit 1 milion de euro pe vreme când era preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Potrivit procurorilor, Bogdan Olteanu a fost reţinut într-un dosar în care este acuzat că ar fi pretins şi primit bani de la un om de afaceri, în perioada iulie-noiembrie 2008, pentru ca în schimb să-şi exercite influenţa în cadrul Guvernului pentru numirea unei persoane în funcţia de guvernator al Deltei Dunării", scrie The New York Times.

Daily Mail: "România îl arestează pe viceguvernatorul Băncii Centrale într-o anchetă ce vizează fapte de corupţie"

Publicaţia britanică Daily Mail alocă un spaţiu ceva mai larg acestui subiect. In introducerea ştirii, sunt menţionate acuzaţiile care i se aduc lui Olteanu, dar şi declaraţia unui procuror pentru Reuters, prin care confirmă reţinerea viceguvernatorului BNR.

"România este considerată una dintre cele mai corupte state din Uniunea Europeană. Cei de la Bruxelles menţin sub o atenţie monitorizare sistemul de justiţie, cu toate că au adus laude procurorilor şi magistraţilor pentru progresele făcute în domeniul combaterii corupţiei. Numai în ultimii doi ani, procurorii au demarat anchete pe numele unor persoane extrem de influente în România. Anul trecut, fostul premier, Victor Pontam a fost pus sub urmărire penală de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Acesta şi-a dat demisia în noiembrie, în urma unui incediu devastator care a avut loc într-un club de noapte, ce a atras numeroase proteste de stradă faţă de corupţia din sistem", încheie publicaţia britanică.

Reuters: "România îl arestează pe viceguvernatorul Băncii Centrale Olteanu pentru fapte de corupţie"

Agenţia de presă Reuters alocă două paragrafe ştirii privind reţinerea lui Bogdan Olteanu.

"Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România l-au arestat pe viceguvernatorul băncii centrale, Bogdan Olteanu, vineri, într-un dosar privind posibile fapte de corupţie şi solicită plasarea sa în arest preventiv pentru 30 de zile".

Mai departe, Reuters citează o declaraţie din partea DNA. "'Bogdan Olteanu se află la sediul nostru central, în detenţie', a declarat, la telefon, unul dintre procurorii DNA pentru Reuters".

Bloomberg: "Bancher român, reţinut pentru fapte de corupţie"

Bloomberg prezintă ceva mai detaliat cazul, menţionând şi despre "campania anticorupţie" din România şi oferind drept exemplu, în acest sens, şi cazul fostului premier, Victor Ponta. În introducerea materialului este precizat motivul reţinerii lui Bogdan Olteanu, completat de un citat din comunicatul DNA, iar ulterior sunt date informaţii despre BNR.

"'Banca centrală susţine că activitatea sa nu va fi afectată, iar atribuţiile lui Olteanu vor fi preluate de ceilalţi membri ai conducerii executive, conform procedurilor interne', susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dan Suciu. Olteanu este ultimul oficial român de rang înalt atins de campania anticorupţie demarată de procurori la nivel naţional, campanie care l-a vizat şi pe fostul prim-ministru, Victor Ponta, în timp ce încă era în exercitarea funcţiei, anul trecut, dar şi pe alţi politicieni şi oameni de afaceri, ce au ajuns în detenţie", încheie Bloomberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.