Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să amenajezi un spațiu de luat masa în grădină în 3 pași

stiripesurse.ro
masa gradina

Atunci când locuința ta dispune și de o grădină, acest lucru e un prilej potrivit de a transforma spațiul disponibil într-un cadru plin de utilitate și confort. Descoperă în continuare cum poți să amenajezi un spațiu de luat masa în grădina ta în doar 3 pași.

1. Împarte spațiul disponibil în 2 zone

Primul lucru pe care îl poți face pentru a-ți amenaja grădina, este să măsori dimensiunile acesteia și să împarți spațiul disponibil în 2 zone: zona de pregătit mâncarea și zona de servit masa. În acest fel, vei obține un spațiu funcțional și bine organizat.

Pentru a delimita vizual cele 2 spații, poți alege diverse elemente de design, cum ar fi un paravan din lemn, arbori, plante decorative sau plante în ghiveci.

2. Alege mobilierul de grădină potrivit

Următorul pas este de a alege mobilierul de grădină potrivit. Este important ca în zona de pregătit mâncarea să ai suficient spațiu pentru grătar și pentru a depozita accesorii bucătărie, astfel încât să nu aglomerezi zona. De aceea, pe lângă alegerea unui grătar potrivit, asigură-te că incluzi și un mobilier pentru depozitare în zona de gătit, cum ar fi dulapurile sau cutiile pentru depozitare, rezistente la intemperii. Nu uita nici de blatul de lucru pe care să tai, prepari și să aranjezi alimentele.

content-image

În ceea ce privește zona de servit mâncarea, aici poți să optezi pentru un mobilier de grădină care să creeze un mediu plăcut și relaxant. Alege o masă de grădină de dimensiuni adecvate și câteva scaune, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

3. Decorează fiecare zonă

În ceea ce privește decorarea grădinii, pentru zona de pregătit mâncarea poți alege un decor funcțional. Montează rafturi sau suporturi pentru ustensilele de bucătărie, iar dacă îți rămâne spațiu, poți să incluzi și câteva ghivece cu plante curgătoare.

În zona de servit masa poți să adaugi perne decorative pe scaune și un aranjament floral pe masă, pentru a obține o atmosferă plăcută. Nu uita nici de veselă, pahare și accesorii – este bine ca acestea să aibă un design care se potrivește cu imaginea de ansamblu a grădinii.

Concluzionând, delimitarea spațiului din grădină în 2 zone, alegerea mobilierului potrivit și decorarea fiecărei zone pentru a personaliza spațiul în funcție de preferințe, reprezintă cei 3 pași pe care trebuie să îi parcurgi în amenajarea grădinii tale. Folosește-te de informațiile și ideile de amenajare din acest articol și obține un decor plăcut și funcțional pentru grădina ta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.