Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să detectezi prezența acarienilor în saltea. Cum îți pot afecta somnul

facebook.com
saltea

Acarienii sunt dăunători microscopici, care, din păcate, se găsesc în foarte multe case. Aceștia se hrănesc cu pielea noastră moartă și le place să stea mai ales în locurile prăfuite și ascunse din casele noastre, cum ar fi salteaua patului.

Ei nu pot fi văzuți cu ochiul liber, dar pot fi identificați cu ușurință dacă ții cont de anumite semne. Printre principalele semne sunt mâncărimea incontrolabilă, chiar dacă nu ai urme de mușcături, tuse uscată de dimineață și mâncărimi la ochi.

Astfel, prezența lor poate fi destul de deranjantă, mai ales că pot agrava alergiile și pot perturba somnul.

Acarienii pot agrava alergiile existente și pot provoca probleme respiratorii, cum ar fi astmul. Acest lucru are ca efect o perturbare a calității somnului pe parcursul nopții. Astfel, dacă vă confruntați dintr-o dată cu probleme de sforăit sau nu puteți să dormiți din cauza nasului umed, atunci ar trebui să faceți o cercetare cu privire la existența acestor dăunători, scrie kfetele.ro.

De asemenea, dificultatea de respirație în timpul nopții este un alt efect negativ pe care acarienii îl au asupra calității somnului tău. Dificultatea de a respira sau respirația șuierătoare nu trebuie ignorate, mai ales dacă aveți o problemă respiratorie existentă.

5 semne că ai acarieni în saltea

Tuse uscată

Tusea uscată și persistentă din timpul nopții este un alt indiciu care ar putea să îți arate că te confrunți cu acarieni. Acarienii nu beau apă, ci se hrănesc cu umiditatea pe care o pierdem prin pori în timp ce dormim. De aceea, dacă îți simți gâtul uscat și ai parte de o mâncărime, acest lucru reprezintă un semn puternic că patul tău este infestat cu acarieni.

Mâncărimi ale pielii

Pielea uscată și mâncărimea reprezintă un alt semn că te poți confrunta cu acarieni. De aceea, este important să te asiguri că dormitorul tău nu reprezintă un mediu umed și plin de praf unde acești dăunători se pot înmulți.

Mâncărimi la nivelul ochilor

Acarieni ne provoacă simptome asociate cu gripa, cum ar fi tusea uscată, dificultăți de respirație, nasul umed și ochii înlăcrimați, care te ustură. Astfel, dacă te confrunți cu mâncărimi la nivelul ochilor, atunci trebuie să ai în vedere că o infestare cu acarieni ar putea fi de vină.

Semne vizibile de praf în încăpere

Acarienii de praf apar cu precădere în țesăturile moi, cum ar fi draperiile, salteaua sau așternuturile prafului. Aceștia se formează cu precădere în locurile umede și pline de praf. De aceea, dacă în dormitorul vostru apar acele oițe de praf, atunci trebuie să țineți cont că acolo este un mediu propice de dezvoltare a acestor dăunători.

Ce trebuie să faci cânt te confrunți cu acarieni

Analizând informațiile prezentate anterior, concluzionăm faptul că acarienii se dezvoltă în mediul umed al dormitorului, acolo unde există mult praf.

De aceea, pentru a preveni apariția acestor dăunători trebuie să aveți o curățenie adecvată a dormitorului. Schimbați lenjeria de pat în mod regulat, aerisiți în fiecare dimineață și ștergeți constant praful. De asemenea, dimineața este recomandat să luați lenjeria de pe pat, să deschideți larg fereastra dormitorului și să lăsați salteaua să se usuce. Totodată, pentru a preveni apariția acestor dăunători puteți să vă achiziționați o protecție hipoalergenică pentru saltea, pentru a împiedica umezeala să se instaleze în saltea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.