Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să economisești atunci când călătorești cu avionul - 6 sfaturi de care să ții cont

Radu Pop

Călătoriile cu avionul presupun, la prima vedere, un buget generos, însă nu tot timpul ai nevoie de un buget consistent ca să te bucuri de vacanță.

Din fericire, există câteva soluții pe care le poți pune în practică și care te pot ajuta să economisești atunci când călătorești cu avionul.

Descoperă în cele ce urmează 6 sfaturi utile de care să ții cont atunci când vrei să călătorești cu avionul și să economisești în același timp.

Folosește site-uri de comparare a prețurilor

Una dintre cele mai eficiente soluții care îți poate aduce economii semnificative atunci când călătorești sunt site-urile de comparare a prețurilor biletelor de avion. Există multiple site-uri web și platforme specializate în compararea tarifelor de zbor pe care le poți folosi într-un mod extrem de simplu. Tot ceea ce trebuie să faci este să introduci câteva date referitoare la călătoria ta, cum ar fi destinația și perioada de călătorie pentru a obține mai multe variante de zbor. După ce analizezi toate opțiunile, vei putea să alegi varianta cea mai avantajoasă pentru tine.

Evită zborurile directe

Indiferent că folosești site-uri de comparare a prețurilor sau nu, în căutările tale vei putea observa că, de cele mai multe ori, zborurile mai ieftine sunt cele cu escală. Motivul este unul simplu: într-un astfel de zbor, compania aeriană își optimizează la maxim costurile cu combustibilul deoarece transportă pasageri pe un traseu mai lung.

Așadar, dacă îți dorești să economisești inteligent și ai suficient timp la dispoziție, evită zborurile directe către destinația aleasă și alege-le pe cele cu escală. Cu toate acestea, este bine să fii cât se poate de precaut deoarece există situații în care anumite zboruri înregistrează întârzieri, iar acest lucru ți-ar putea afecta călătoria. De aceea, asigură-te că dispui de suficient timp între zboruri, astfel încât dacă te confrunți cu o întârziere de 20-30 de minute, să ai totuși timp să te îmbarci în cel de-al doilea zbor.

De exemplu, din România, poți călători în vacanță cu companii aeriene low-cost, precum Eurowings, Ryanair sau Wizz Air. Toate acestea, în conformitate cu legea Uniunii Europene, oferă compensații de până la 600 de euro pentru întârzieri care se datorează vina transportatorului.

Dacă alegi să zbori în țări mai însorite precum Spania, Italia sau Grecia cu Wizz Air și linia aeriană anulează zborul tău, poți solicita compensații pentru Wizz Air zboruri anulate. Situația este similară în cazul altor companii aeriene.

Alege cu atenție sezonul în care călătorești

Fiecare destinație turistică tinde să aibă un anumit sezon în care este favorabil să călătorești, însă acest lucru nu înseamnă că în celelalte sezoane nu te poți bucura de destinația aleasă. Alegând un sezon care nu este atât de aglomerat când vine vorba de călătorii, ai posibilitatea de a cumpăra bilete de avion mai ieftine și de a găsi o cazare mai accesibilă ca preț.

Un lucru important de făcut atunci când alegi să nu călătorești în sezon este să verifici condițiile meteo din timp. În acest mod te asiguri că vremea de afară îți permite să te bucuri de toate atracțiile turistice pe care dorești să le vizitezi.

Pregătește gustări de acasă

Pregătirea gustărilor de acasă este un truc de care te poți folosi pentru a economisi atunci când călătorești cu avionul. În acest mod, eviți să cheltuiești bani pe mâncarea din aeroport care, știm cu toții, că are un preț mai ridicat.

Acest truc este util în special atunci când ai un zbor cu escală și trebuie să aștepți în aeroport pentru zborul care te va duce la destinația dorită. Având gustările pregătite în bagajul de mână, ai acces la ele oricând ți-e foame, fără să cheltuiești bani în plus.

Mergi spre aeroport cu taxiul

Chiar dacă este mai comod să mergi la aeroport cu mașina personală, această metodă nu este întotdeauna și cea mai economică deoarece presupune să îți lași mașina în parcarea aeroportului care, de cele mai multe ori, este una cu taxă. În funcție de perioada de timp în care călătorești, taxa pe care ar trebui să o plătești la întoarcere ar putea să fie destul de mare. De aceea, o alternativă mai puțin costisitoare este taxiul.

Dacă îți dorești să economisești și mai mulți bani, poți să apelezi la transportul în comun până într-un anumit punct, iar apoi să apelezi la un taxi pentru distanța rămasă.

Împachetează cu atenție bagajul

Probabil știi că atunci când călătorești cu avionul, ai posibilitatea de a aduce un bagaj de mână – care este gratuit și un bagaj de cală – pentru care trebuie să plătești o anumită sumă de bani. Așadar, pentru călătoriile care durează câteva zile, încearcă să îți organizezi lucrurile astfel încât să încapă în bagajul de mână. Greutatea bagajului nu trebuie să depășească 10 kg, însă dimensiunea acceptată poate să difere de la o companie aeriană la alta.

Folosirea site-urilor și a platformelor de comparare a prețurilor, alegerea zborurilor cu escală și alegerea sezonului potrivit pentru a călători sunt câteva soluții la care poți să apelezi atunci când îți organizezi călătoria. Alături de acestea, pregătirea unor gustări de acasă pentru a evita cheltuieli suplimentare în aeroportul, alegerea unui taxi în detrimentul mașinii personale pentru a ajunge la aeroport și organizarea hainelor doar într-un bagaj de mână, pot fi alte modalități eficiente pe care le poți folosi atunci când ai un buget limitat. Inspiră-te din acest articol și alege metodele care se potrivesc cel mai bine cu nevoile tale și cu stilul tău de a călători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.