Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum scăpăm de durerile de genunchi fără intervenții chirurgicale

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava refacere fizioterapie kinetoterapie

Indiferent de vârstă, ne putem confrunta cu dureri articulare, cel mai des întâlnite fiind cele de genunchi, fie ca urmare a unui traumatism, fie ca urmare a reumatismului sau al degenerării articulației din cauza vârstei. Vremea închisă și umedă accentuează durerea, dar dacă aceasta persistă, trebuie consultat medicul ortoped, respectiv reumatologul. Dacă nu este nevoie de o intervenție chirurgicală, atunci cel mai probabil este nevoie de fizioterapie, care, folosind echipamentele medicale de ultimă generație și prin tehnici specifice ale specialiștilor în recuperare medicală reușesc să amelioreze durerile. De asemenea, procedurile de fizioterapie și kinetoterapie sunt necesare și după intervenții chirurgicale, pentru a reda cât mai curând mobilitatea articulațiilor.

Terapii și echipamente de fizioterapie care ne scapă de durerile acute

  • Terapia magnetică prin Magnetodiaflux, indicată în durerile articulare, artroze, reumatism abarticular, reumatism inflamator cronic, sechele post traumatice, creează antiinflamatoare naturale, îmbunătățind astfel circulația sanguină la locul dureros. Vindecă rănile și le cicatrizează, după intervenții chirurgicale, și relaxează musculatura.
  • Terapia cu laser, non-invazivă, utilizează fascicule intense de lumină, care ajută la reducerea durerilor. Când razele infraroșii sunt orientate către zona genunchiului sau o altă zonă dureroasă, în celule apar schimbări fiziologice. Spre deosebire de laserele chirurgicale, cele terapeutice trec ușor prin piele, fără a o rupe.
  • Curenții diadinamici utilizează un curent scăzut, cu o frecvență de 100 Hz pentru un efect predominant inhibitor al durerii și un curent de 50 Hz, dinamogen, provocând excitarea și susținerea tonusului muscular, elimină edemele, reducând durerea și crescând tonusul muscular. Efectul unitar este analgezic și spasmolitic, mai ales în cazul durerilor acute din zona spatelui, dar nu numai.
  • Terapia Shockwave sau ”terapia durerii” este o nouă tehnologie, care utilizează undele șoc pentru a trata durerile cronice ale sistemului musculoscheletal. Are la bază generarea de energie înaltă într-un timp foarte scurt, cu o viteză care depășește viteza sunetului. Unda șoc creează presiune asupra țesuturilor afectate, ceea ce duce la creșterea permeabilității celulare, stimulând microcirculația și metabolismul celular, grăbind astfel vindecarea, precum și dizolvarea depunerilor de calcar din zona articulațiilor degenerate.
  • Terapia cu ultrasunete se folosește pentru a reduce durerile și inflamația. Se realizează prin intermediul unui echipament ce transmite un micromasaj, prin transfer de energie.
  • Terapia Tecar, o metoda inovativă de tratament, ce reduce la jumătate timpul de vindecare. Acționează cu doi electrozi - unul mobil și o placă pusă pe partea opusă zonei de tratat. Prin intermediul curentului de înaltă frecvență,  se produce căldură endogenă, crescând astfel fluxul sangvin în zona dureroasă. Astfel, țesutul afectat este hrănit și se vindecă mai repede.

Pentru o reducere a durerilor sau pentru recuperarea medicală după intervenții chirurgicale este nevoie de profesioniști în recuperare medicală. Cu cât procedurile de recuperare medicală încep mai curând după intervențiile chirurgicale necesare, cu atât cresc șansele ca mobilitatea pacienților să fie recăpătată. De asemenea, frecvența și durata procedurilor de recuperare medicală au o influență covârșitoare asupra modului și duratei de recuperare a pacienților.

Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon Ilfov oferă servicii de recuperare mediacală în regim de spitalizare continuă, cu asistență 24/7, asigurată de personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală – fizioterapeuți, kinetoterapeuți și medici de recuperare.

Specialiștii în recuperare medicală de aici folosesc echipamente de ultimă generație, care au efecte vizibile în scurt timp asupra pacienților, precum electroterapia cu curenți Trabert, galvanic și diadinamic, terapia cu ultrasunete, laserterapia, magnetoterapia, regeneratorul TECAR, electroterapie cu curenți stereodinamici, curenți de înaltă frecvență, electroterapie skanlab, termoterapie, terapie cu lumină Bioptron etc. Luna trecută, spitalul de recuperare medicală a fost dotat cu două tipuri de echipamente medicale inovative pentru recuperarea mersului, respectiv a funcțiilor mâinii, prin stimulare electrică funcțională (FES). Aceste sisteme sunt foarte ușor de purtat de către pacienți, având forma unor orteze, dar cu funcții de contractare a mușchilor prin impulsuri electrice. Nu au fire și nu incomodează pacienții.

content-image

Spitalul Sfântul Sava este un centru medical multidisciplinar, cu o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri și personal nemedical. Are 118 paturi avizate, ambulanțe de transport pacienți și, de curând, o ambulanță tip C, dotată cu echipamente și personal specializat pe intervenții de urgență și resuscitare. Deține una dintre cele mai mari capacități de fizioterapie din România. Fiind un spital ridicat de la zero, condițiile de internare sunt la standarde ridicate, asemănătoare unui hotel de 4*. Numărul atât de mare de specialiști raportat la numărul maxim de pacienți care pot fi internați simultan explică atenția deosebită pe care o primește fiecare persoană internată la noi”, spune Alina ION, manager al Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov.

content-image

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici sau cu alte afecțiuni grave, în faze terminale. Îngrijirile paliative se desfășoară în saloane cu 2 sau 3 paturi. De curând, a deschis și o secție cu 18 paturi pentru monitorizare permanentă a funcțiilor vitale ale pacienților, în regim de terapie intensivă.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.