Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se alege salteaua potrivita pentru pătuțul copilului

stiripesurse.ro
saltea

Venirea pe lume a unui copil este un motiv de bucurie si de implinire. Dupa aflarea vestii si dupa diminuarea euforiei incep sa apara tot felul de griji. Care este este cel mai bun carucior? Dar cel mai bun patut? Care saltea ii va asigura un somn linistit?

Alegera saltelei si implicit a patutului celui mic poate fi o adevarata aventura. Pe piata de profil exista o gama variata de modele care vin in intampinarea nevoilor parintilor. Este totusi greu de ales daca nu exista nicio informatie care sa vina in sprijinul unei viitoare decizii.

Cat de tare trebuie sa fie? Oare este suficient de rezistenta? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care mamele trebuie sa gaseasca raspuns inainte de a cumpara o saltea. Expert-saltele.ro, unul dintre cele mai cunoscute magazine de specialitate care vinde saltele online, vine in ajutorul lor si le informeaza in legatura cu o serie de calitati necesare acestui tip de saltea. Este mai mult decat evident ca nu va fi o saltea normala precum cea folosita de adulti.

Saltelele pentru cei mici trebuie sa aiba urmatoarele atribute:

-          Sa fie confectionate din materialele speciale precum fibra de cocos. Aceasta este hipoalegenica ceea ce inseamna ca nu prezinta niciun risc pentru sanatatea bebelusului. Se stie ca de-a lungul timpului pot aparea diversi acarieni in saltele ceea ce poate duce la aparitia alergiilor. Saltelele pentru copii sunt special concepute pentru a preintampina acest aspect.

-          Sa fie ortopedice pentru a sustine coloana inca nedezvoltata a copiilor. Sunt aspecte importante in sanatatea unui bebelus de care trebuie sa se tina cont in momentul alegerii unei saltele.

-          Sa dispuna de o husa detasabila care sa permita spalarea. Bebelusii au tentinda de a murdari totul in jurul lor, asa ca o husa care se scoate usor este ideala pentru a mentine salteaua curata cat mai mult timp posibil.

-          Sa aiba o calitate superioara si sa nu pastreze mirosurile. Confortul din timpul noptii este esential pentru dezvoltarea unei copil care abia face primii pasi in aceasta lume.

De astfel, trebuie alese doar acele saltele care sunt confectionate la un standard ridicat de siguranta si care respecta regulile internationale. Medicii pediatri in colaborarea cu medicii ortopezi au contribuit la dezvoltarea unor saltele care sa asigure cele mai bune conditii. Un somn linistit este tot ce are nevoie un bebelus pentru  a creste mare si pentru a se dezvolta armonios.

content-image

Reguli pentru ingrijirea saltelei pentru patutul copilului

Aceste reguli nu difera foarte mult de regulile de ingrijire necesar de abordat pentru saltelele adultilor, insa tot procesul trebuie sa fie efectuat cu mult mai multa rigurozitate pentru ca cei mici sunt mult mai sensibili si predispusi la imbolnaviri.

Concret, este recomandat sa se tina cont de urmatoarele sfaturi:

-          Husa detasabila trebuie spalata in mod regulat pentru o igiena corespunzatoare. Este indicata folosirea unor cearceafuri duble care impiedica patrunderea oricarui lichid in saltea.

-          La o luna se recomanda aerisirea saltelei. Chiar daca sunt concepute in asa fel incat sa permita aerului sa circule este bine fie expuse cateva ore intr-un mediu deschis pentru a patrunde aer curat si proaspat.

-          In cazul in care apar accidente nedorite, salteaua se poate spala cu detergent special pentru bebelusi care nu contine substante toxice, substante care sa ii puna in pericol sanatatea. Uscarea trebuie facuta in cel mai scurt timp pentru a nu se distruge stratul de cocos din interior.

Acestea fiind spuse, salteaua unui copil nu trebuie ingrijita intr-un mod special, dar trebuie facut lucrul acesta cat de des se poate. Sensibilitatea bebelusilor in primii ani de viata este crescuta, iar datorita parintilor este de a-i proteja pe cat posibil de lucrurile nocive din jurul lor.

Pretul unor astfel de saltele este unul rezonabil si accesibil oricarui buzunar. De evitat cumpararea unor saltele la mana a doua care au durata mult prea mare de viata si care pot fi purtatoarele unor microbi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.