Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se anunță vremea pentru prima lună de iarnă/ Ce ne așteaptă de sărbători

paranteze
incalzire masina iarna

După episodul de iarnă autentică, vremea se schimbă radical. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a prezentat prognoza meteo actualizată pentru următoarea perioadă.

"Va mai fi cald decât în mod obișnuit în următoarea perioadă. Contăm pe valori de temperaturi care, mai ales în partea de sud-est a țării, să fie de peste 15 grade Celsius, comparativ cu jumătatea de nord, acolo unde masa de aer rece rămâne de interes, mai ales în nordul Moldovei, unde va fi mai  frig”, a explicat specialistul la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena3.

Despre prima lună de iarnă, specialistul a spus că valorile termice par a fi mai ridicate decât în mod obișnuit.

„Cu siguranță, debutul lunii decembrie așa cum arată informațiile la acest moment, mai ales săptămâna 28 noiembrie - 5 decembrie care cuprinde și perioada minivacanței de 1 decembrie, temperaturile par a fi mai ridicate decât în mod obișnuit și cu diminuare în ceea ce privește caracterul precipitațiilor de sărbători”, a explicat meteorologul.

Despre perioada sărbătorilor, punct de interes pentru majoritatea românilor care și-au programat plecări de acasă, există în prezent informații până în jurul datei de 19 decembrie.

„La acest moment, după 12 decembrie ne așteptăm să se intre într-un normal al valorilor de temperaturi și, de asemenea, din punctul de vedere al cantităților de precipitații.

Până atunci însă, rămânem sub incidența masei de aer mai rece în jumătatea de nord a țării, așa cum menționam și pe parcursul debutului acestei săptămâni și mai cald în partea de sud-sud-est a țării. Aici aerul mai cald, asociat și cu un grad mai mare de umezeală, va determina cantități semnificative de precipitații, dar în același timp și valori ridicate de temperaturi”, a precizat Elena Mateescu.

Despre următoarele zile, meteorologul a spus că cel mai rece va fi în jumătatea de nord a Moldovei, unde maximele nu vor depăși cel mult 3-4 grade Celsius.

De asemenea, în partea de vest, centru și nord a țării, în zonele montane nu sunt excluse valori caracteristice sub pragul de ger.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.