Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se apără primarul de la Baia Mare în faţa judecătorilor: 'A fost presiune şi şantaj'

Catalin Chereches

Primarul de la Baia Mare, Cătălin Cherecheş face orice pentru a scăpa din puşcărie. Edilul a dat o declaraţie de cinci ore în faţa oamenilor legii de la Curtea de Apel Cluj,

Acesta l-a acuzat de șantaj pe denunțătorul Cristian Șpan și a vehiculat că acesta a fost manevrat de actori politici din PSD și PNL să depună denunțul la DNA. De altfel, primarul băimărean, care este independent, susține că a primit ”de la rugăminți până la amenințări” să candideze pentru un nou mandat din partea unui partid. Ascultarea inculpatului în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Cluj, din ziua de 3 mai, a început la ora 15 și s-a încheiat la ora 20.35. Primarul băimărean Cătălin Cherecheș a vorbit, în prealabil, despre viața din arest preventiv: ”În cele 9 zile de arest preventiv, am dat dovadă de un comportament exemplar, am respectat toate regulile arestului, am contribuit la reeducarea unor arestați, am prestat munci gospodărești în arest și nu am interacționat cu nici un martor din prezentul dosar sau prezumtiv martor. Singurele persoane cu care am luat legătura au fost avocații mei și mama mea”, anunţă clujust.ro.

Citeşte şi: DNA îl dă-n fapt pe Gabriel Oprea: Au încercat să DISTRUGĂ probele, nu mai au scăpare

Apoi a trecut la relația lui cu denunțătorul Cristian Șpan. ”L-am cunoscut pe numitul Șpan Cristian la momentul la care a devenit administrator al societății EMaramureș, din domeniul media, în perioada 2012-2013. Din acel moment, acesta a exercitat presiune și șantaj sau simple solicitări de împrumuturi pentru a-i avansa din resurse proprii sume de bani, sens în care există încheiat între mine și domnul Șpan un precontract de împrumut, nefiind plătite o singură dată sumele de bani, ci succesiv”, a spus Cherecheș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.