Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se chinuie PSD să schimbe un subprefect liberal

liliana_onet

În urmă cu o săptămână, în discuţie pentru funcţia de subprefect era consilierul judeţean Mihai Ritivoiu. Luni, 17 martie, conform surselor din cadrul PSD Timiş, social-democraţii s-au reorientat către un alt consilier judeţean - Adrian Negoiţă, vicepreşedinte PSD Timişoara şi preşedinte CNSLR Frăţia Timiş. Discuţiile privind desemnarea acestuia în funcţia de subprefect au fost confirmate de prefectul Eugen Dogariu, dar şi de Titu Bojin.

Dincolo de nehotărârea din PSD, Liliana Oneţ mai are un motiv să-şi vadă liniştită de sarcinile de serviciu. Adrian Negoiţă nu îndeplineşte o condiţie esenţială pentru a fi numit subprefect, conform legii: nu este funcţionar public. Primul pas ar fi demisia din funcţia de consilier judeţean. Ulterior, social-democraţii trebuie să găsească o instituţie care să scoată la concurs un post de funcţionar public. Negoiţă trebuie să se prezinte la concurs, să-l câştige, să fie angajat şi abia apoi poate fi numit subprefect. Toate aceste pregătiri ar putea dura câteva săptămâni.

UPDATE: În ciuda discuţiilor de la Timişoara, la Bucureşti se ia în calcul varianta desemnării un subprefect de la UDMR. Zoltan Marossy, care a mai ocupat în două rânduri funcţia de subprefect, a declarat este disponibil şi aşteaptă o decizie de la Bucureşti. După o perioadă în care a fost inspector guvernamental, Marossy este angajat, din vara anului trecut, la Consiliul Judeţean Timiș. Numirea sa s-ar putea face în următoarea şedinţă de guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.