Cum se descurcă micii antreprenori în criză de coronavirus

Autor: Andreea Năstase

Publicat: 23-03-2020

Actualizat: 23-03-2020

Article thumbnail

Sursă foto: evz.ro

Micii antreprenori nu au apelat la ajutorul dat de stat pe timp de coronavirus, iar unele cafenele îşi închid temporar uşile după ani de existenţă. Multe bussines-uri supravieţuiesc din economiile făcute în anii anteriori.

Deși numărul mai mic de comenzi ar putea duce firmele mici la faliment, mulţi antreprenori nu se dau bătuţi aşa uşor, conform Mediafax.ro.

Citește și: OECD avertizează: ‘Economia globală va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface după pandemie’

În plină pandemie există afaceri care se menţin pe linia de plutire şi nu apelează la schemele de ajutor de la stat.

„Aoleu, ne doare, ne doare rău! (...)Au scăzut vânzările foarte mult. (...) Avem de plătit rate (...) Deocamdată supravieţuim”, a spus Silviu Marin, administratorul unei firme de catering.

Situaţia lui nu este singulară.

Citește și: Tăriceanu: ‘Nu-mi dă pace un gând! Să avem neșansa unor conducători atât de ticăloși. Au știut din timp de acest virus’

„Cam greuţ, sincer. (...) Deja a început să se reducă un pic din personal (...) Momentan suntem deschişi, încă lucrăm. În momentul în care se va închide de tot, pentru că există şi posibilitatea asta, bănuiesc că o să avem nevoie de şomajul tehnic”, a povestit administratorul unei furgonete tip street food.

Pentru unele cafenele de tip ,,to go’’ sunt primele zile libere după ani de zile de funcţionare. Antreprenorii trăiesc din economii, au închis afacerea şi stau acasă pentru cât timp spune legea.

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri