Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se desfășoară o vizită la dentist în timpul pandemiei COVID-19?

Dacă în această perioadă te confrunți cu o problemă stomatologică, cel mai bine este să iei legătură cu un medic dentist care să te ajute să gestionezi cât mai bine situația.

Trebuie să știi că, în București, există clinici autorizate de DSP să funcționeze în această perioadă pentru tratarea urgențelor Stomatologice. Una dintre ele este Departamentul de Stomatologie Sanador.

Aici vei găsi, pe lângă o echipă medicală profesionistă și aparatură de ultimă generație, un circuit bine pus la punct, astfel încât toate tratamentele să se desafășoare la cele mai înalte standarde și în condiții de maximă siguranță.

content-image

Care sunt pașii pe care îi vei parcurge?

1. Vizita la cabinet se face doar cu programare, așa că trebuie să telefonezi în prealabil în recepție. Se va stabili gradul urgenței, iar dacă urgența se incadrează în dispozițiile Colegiului Medicilor Dentiști, atunci vei fi programat.

2. Să nu întârzii, iar dacă ajungi mai devreme, trebuie să aștepți afară și să respecți distanță de 1,5 m față de alte persoane.

3. Vei intra întâi în zona de triaj epidemiologic. Acolo vei răspunde unui chestionar, vei semna declarația, și ți se va lua temperatura. În cazul suspiciunii de Coronavirus, se vor contacta organele competențe. În cazul în care vii că însoțitor al unui copil sau vârstnic vei respectă toate procedurile menționate în cazul pacientului. Apoi vei fi îndrumat spre lift și cabinet.

4. Cum intri vei fi invitat să-ți foliezi incaltămintea și să îți dezinfectezi mâinile. Vei fi rugat să-ți pui mască, iar dacă nu ai una, ți se va furniza una.

5.  Vino cu cât mai puține obiecte personale (geacă, geantă, telefon) pentru că le vei lăsa în recepție într-un sac de protecție.

6. Vei completa chestionarul privind starea de sănătate, apoi îți vei dezinfecta mâinile. Fără să atingi nimic vei fi invitat de asistentă în cabinetul dentar. Ea va merge înaintea ta, păstrand distanță de 1,5m.

7. În cabinet îți vei pune bonetă și halatul de vizitator. Apoi te vei așeza pe scaun și îți vei scoate masca.

8. La începutul și la finalul tratamentului, vei clăti gură conform instrucțiunilor. În urmă consultației vei avea un plan de tratament pe care va trebui să îl semnezi.

9. La finalul ședinței îți vei pune masca, vei scoate halatul și bonetă pe care le vei aruncă la coșul de deșeuri biologice.

10. Asistenta te va conduce în recepție, păstrând distanță legală de 1,5 metri. Vei efectua plata cu cardul. Îți vei dezinfecta mâinile. Vei părăsi clinica cu liftul.

Toate aceste reguli sunt gândite pentru siguranța ta și a celor din jur, deoarece în această perioadă trebuie cu toții să fim mai precauți ca niciodată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.