Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se impusca Tariceanu si Constantin in picior

tariceanu constantin

Presedintele PLR Calin Popescu Tariceanu si presedintele PC Daniel Constantin alaturi de un grup aparent restrans de oameni din conducerea celor doua partide au convenit fuzionarea PLR-PC in partidul ce se va numi Alianta Liberalilor si Democratilor. Evenimentul va avea loc vineri.

Liderii celor doua partide spera ca noua formatiune sa ajunga a treia forta politica dupa PSD si PNL la alegerile din 2016. Vestea proasta pentru ei este ca nici macar proprii parlamentari nu cred acest lucru, iar fuziunea le-ar putea face mai mult rau decat bine.

In primul rand baza partidului este deranjata de faptul ca nu a fost consultata cu privire la fuziune, dar cel putin pentru moment vor urma decizia conducerii.

In al doilea rand parlamentarii PLR-PC nu cred in succesul pe care l-ar avea noua formatiune in alegeri. Surse din PLR sustin ca se tem de faptul ca partidul nu va obtine voturile necesare pentru a le asigura obtinerea unui nou mandat. In plus se plang ca PSD nu va face nimic pentru a-i ajuta in alegeri.

Mai mult decat atat o parte dintre parlamentarii PLR-PC se gandesc serios sa paraseasca formatiunea si sa indrepte catre alte partide, in special catre PNL care chiar incearca sa ii atraga de partea lor.

O alta problema majora a fuziunii PLR-PC este faptul ca o parte dintre conservatori au fost atat de nemultumiti incat au ales sa isi creeze propria formatiune - Partidul Puterii Umaniste Social Liberal (PPUSL). Desi nu va reprezenta neaparat o amenintare din punct de vedere electoral, va contribui la fragramentarea filialelor din teritoriu, care si asa nu sunt dintre cele mai puternice, iar asta ii va costa enorm in alegeri. O filiala din Ilfov deja a trecut in PPUSL si se anunta ca vor urma si altele.

In concluzie fuziunea PC-PLR, dorita si nasita de Tariceanu si Constantin, in loc sa produca un partid mai mare, mai puternic, risca sa fie un fiasco.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.