Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se pot preveni reacțiile alergice provocate de cremele de față și corp, sfaturi de la specialiști

123RF.com
creme solare

Cum se pot preveni reacțiile alergice provocate de cremele de față și corp, sfaturi de la specialiști

Cele mai multe femei au o anumită rutină atunci când vine vorba despre îngrijirea feței și a corpului. Totuși, sunt puține acelea care se gândesc la ce conțin cremele pe care le folosesc pentru ten și trup. Află cum poți preveni reacțiile alergice provocate de cremele de față și corp.

Specialiștii în frumusețe au vorbit recent despre modalitățile prin care pot fi prevenite reacțiile alergice provocate de cremele de față și corp. Pe lângă faptul că sunt ușor de găsit în magazine, ele nici nu sunt scumpe.

Cum poți preveni reacțiile alergice provocate de cremele de față și corp

Doamnele și domnișoarele sunt atente la ingredientele dintr-o cremă de față sau de corp doar dacă se știu cu alergii în acest sens. În definitiv, e mai bine să previi decât să tratezi o situație dermatologică.

Sandra Hong, specialist în alergologie, a spus că au existat cazuri în care femeile au avut reacții alergice la produse pe care le considerau sigure. „Când folosești pentru prima dată un produs pentru față sau corp poate dura o vreme până când vei descoperi că ai o reacție (n.r.: alergie)“, a declarat doctorița pentru Cleveland Clinic.

Specialiștii recomandă evitarea produselor care îți irită pielea și să găsești alternative care nu sunt alergeni în cazul tău. Dacă ești sensibilă la anumiți acizi sau retinoizi, medicul dermatolog certificat Azadeh Shiraz te sfătuiește să utilizezi niacinamidă. Derivat al Vitaminei B, acest ingredient funcționează la fel ca acizii și retinoizii, a precizat Azadeh Shiraz pentru publicația Vogue.

Dacă știi că ești sensibilă sau alergică la produsele cu parfum, alege-le pe cele care nu au nicio substanță aromatică.

Dermatologii le sfătuiesc pe femeile care au o predispoziție la acnee să își achiziționeze produse care au ingrediente ce nu înfundă porii, potrivit The List.com.

4 produse de frumusețe pe care le recomandă specialiștii în frumusețe

Un serum calmant – acest produs este esențial în rutina de îngrijire a tenului. În funcție de brand-ul de la care cumperi un astfel de serum, acesta îți va regenera pielea. Altele, pe lângă rolul principal de a calma tenul, vor „lucra“ la imperfecțiuni, iar pielea feței va fi uniformă. Descoperă ce afecțiuni pot ascunde petele de pe piele, dar și când e indicat să ceri sfatul unui dermatolog.

Peria facială din silicon – tot mai multe femei au introdus în ritualurile lor de frumusețe acest produs. În urma utilizării lui, tenul devine uniform, iar cremele și serurile vor avea un grad de acționare mai ridicat. Astfel, pielea feței va deveni mai luminoasă și, nu în ultimul rând, mai sănătoasă.

Folosirea unui primer înainte de aplicarea produselor de machiaj pe față – va duce la netezirea liniilor fine, a ridurilor și va acoperi porii mari. În plus, acest produs pregătește pielea pentru aplicarea perfectă a fondului de ten și, totodată, îi oferă suport ca să reziste mai multe ore.

Retinolul sau vitamina A – un ingredient care face minuni pentru față și corp. Conform specialiștilor, ajută la tratarea acneei și este unul dintre cele mai eficiente mijloace de combatere a ridurilor. În plus, el are și acțiune anti-aging.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.