Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se realizează tratamentul cu iod radioactiv pentru cancerul tirodian

iodoterapie

Cancerul tiroidian este un tip de neoplasm cu incidența în creștere în ultimii ani, iar vârsta pacienților este în medie mai scăzută decât în cazul altor tipuri de cancer. Diagnosticul de suspiciune de cancer tiroidian se realizează pe baza investigațiilor imagistice și de laborator, recomandate de medicul endocrinolog. Puncția nodulului suspect este următorul pas, cu analiza histopatologică a celulelor recoltate. Se pot adăuga și investigații imagistice avansate, după caz.

Medicul endocrinolog este cel care formulează și confirmă diagnosticul, îndrumă pacientul către chirurgia endocrină și, când este cazul, către terapia cu iod radioactiv, realizată împreună cu specialistul în medicină nucleară, și apoi realizează urmărirea pe termen lung a pacientului și tratamentul de substituție hormonală.

Iodoterapia (terapia cu iod radioactiv) este indicată pacienților diagnosticați cu cancer tiroidian diferențiat (papilar, folicular și cel cu celule Hurthle) și celor cu hipertiroidism prin boală autoimună (boala Basedow-Graves) sau prin gușă nodulară toxică. Tratamentul se bazează pe faptul că celulele glandei tiroide sunt singurele din organism care au capacitatea de a capta iodul administrat. Izotopul radioactiv distruge apoi celulele tiroidiene, în timp.

Studiile au demonstrat că, prin terapia cu iod radioactiv, se observă beneficii vitale aduse pacienților prin scăderea ratei de recidivă și prin îmbunătățirea prognosticului de supraviețuire, acesta fiind de 85–90% la 20 de ani de la efectuarea tratamentului.

Centrul Oncologic SANADOR este singura unitate din sectorul medical privat care deține secție dedicată pentru terapia izotopică. Aceasta oferă un nivel performant de dotări și servicii medicale ce vin în sprijinul pacienților afectați de neoplasm tiroidian și nu numai.

Secția beneficiază de circuite separate, de condiții speciale de izolare și de personal medical cu înaltă pregătire, astfel încât tratamentele sunt administrate în condiții de maximă siguranță și confort, în acord cu protocoalele terapeutice internaționale. Află mai mult.

Centrul Oncologic SANADOR oferă pacienților o abordare integrată complexă, de ultimă generație, pentru managementul cancerului, în conformitate cu cele mai recente ghiduri și protocoale disponibile la nivel internațional. Pacienții au acces la specialiști cu experiență în Oncologie medicală, Radioterapie (inclusiv stereotaxie și brahiterapie), Medicină nucleară (SPECT-CT, PET-CT și terapie izotopică), la care se adaugă chirurgia oncologică, imagistica medicală, laboratorul de analize și anatomia patologică disponibile la SANADOR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.