Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se seacă bugetul de pensii al României: Peste 800 de angajați UBER au fost prinși de ITM fără contract de muncă

intelligenttransport.com
uber

Inspectorii de muncă au identificat, în decursul lunii septembrie, 827 de persoane care prestau muncă "la negru" la o singură societate comercială, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în perioada 2 - 20 septembrie 2022, cele 827 de persoane desfăşurau activităţi fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă la un agent economic cu obiectul principal de activitate: ,,Alte transporturi terestre de călători - cod CAEN4939 - UBER. Controalele au avut loc în cadrul "Campaniei Naţionale privind exercitare unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri", fiind coordonată de către inspectorul şef Constantin Bujor. UBERCa urmare a constatărilor din teren, a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 200.000 de lei.

"Controalele de acest gen se încadrează în strategia de acţiune a Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti privind combaterea muncii nedeclarate. Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti urmăreşte în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfăşurând acţiuni la nivelul municipiului Bucureşti, în toate domeniile de activitate", notează instituţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.