Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum și-a schimbat Klaus Iohannis discursul în privința COVID-19, de la 'o simplă răceală' la 'avem prea multe persoane decedate'

captura TV
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis și-a schimbat radical discursul în privința COVID-19. Dacă la început genera, în accepțiunea șefului statului, „doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală”, ulterior a decretat stare de urgență, iar acum iese periodic să ne spună să ne protejăm.

„Dragi români, este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală”, era mesajul postat pe 27 februarie, pe Facebook, de Klaus Iohannis, după apariția primului caz de COVID-19, când se încerca organizarea de alegeri anticipate.

El preciza că s-a interesat de starea celor care au fost găsiți pozitiv, 30 de persoane la acea vreme, și a constatat că starea lor generală este bună.

„Mai exact, mai mulți dintre ei nu au niciun fel de simptom. Mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare, de tip răceală. Câțiva au simptome de tip gripă. Până și persoanele mai vârstă, care au și alte probleme de sănătate, au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică”, adăuga Iohannis.

Două săptămâni mai târziu, pe 16 martie, șeful statului abandona discursul despre maniera „foarte apocaliptică” și vorbea deja de necesitatea luării celor „mai drastice măsuri” și instituia starea de urgență.

Francezii nu cred în vaccinul împotriva COVID-19: Doar 4 din 10 vor să se imunizeze

„Ne aflăm într-o situație cu care omenirea nu s-a mai confruntat în istoria recentă. Vom trece cu bine prin această grea încercare dacă luăm imediat cele mai drastice măsuri și înțelegem cu toții că severitatea lor este pe măsura gravității perioadei pe care o traversăm. Începând de astăzi se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile”, anunța Iohannis.

Pe 14 mai s-a încheiat starea de urgenţă și s-a instituit starea de alertă, iar restricţiile au fost mult diminuate.

La data de 11 iunie, Iohannis a făcut o declarație controversată: „Epidemia este între noi, virusul este în comunitate. Orice rațiune normală ne spune să fim precauți. În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două”.

Ulterior și-a cerut scuze: „Nu am dorit să lezez pe nimeni, am încercat să atrag atenția asupra încercării de manipulare”.

În ultima declarație pe această temă, spune că, din păcate, prea multe persoane mor zilnic din cauza noului coronavirus.

„Pandemia, din păcate, este cu noi. Chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puține persoane infectate, nu putem să spunem că lucrurile stau bine. Avem, din păcate, foarte multe persoane la Terapie Intensivă. Avem, din păcate, prea multe persoane decedate în fiecare zi. Așadar, dragi români, vă rog să vă feriți de boală și să-i feriți și pe ceilalți de boală! Nu-i de joacă”, spunea Klaus Iohannis pe 24 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.