Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum sunt mințiți românii să plătească mai mult: Prețul petrolului scade vertiginos, cel al carburanților nu îl urmează

Inquam Photos/ Octav Ganea
benzinarii coada peco carburanti

Petrolul american a scăzut sub 100 de dolari după ce Rusia a declarat că va "reduce drastic" asaltul asupra Kievului, iar Brent, referința mondială, a pierdut 5,4%, anunță Reuters.

Anunțul a atenuat temerile legate de aprovizionarea cu energie, care au dus la o creștere fulminantă a prețurilor petrolului la începutul acestei luni, scrie mediafax.ro.

Petrolul american s-a prăbușit cu 6,4%, la 99,25 dolari pe baril, în ultimele tranzacții. Țițeiul Brent, referința mondială, a pierdut 5,4%, la 106,43 dolari pe baril.

În urma discuțiilor de pace purtate marți între Rusia și Ucraina, ministrul adjunct rus al Apărării, Alexandr Fomin, a declarat că Ministerul rus al Apărării a decis "reducerea drastică a ostilităților" în Kiev și Cernigov, potrivit RIA. Oficialul rus a declarat că schimbările fac parte dintr-un efort de "creștere a încrederii reciproce și de creare a condițiilor necesare pentru continuarea negocierilor".

"Nu aș spune că a apărut pacea, dar se pare că există o rază de speranță", a declarat Robert Yawger, vicepreședinte pentru contracte futures în domeniul energiei la Mizuho Securities.

Cu toate acestea, Yawger a subliniat că sancțiunile impuse Rusiei nu vor dispărea peste noapte, și nici stigmatul care a determinat multe companii energetice, bănci și companii de transport maritim să nu mai facă afaceri cu firmele energetice ruse. Și nu există nicio garanție că se va ajunge la o încetare a focului între Rusia și Ucraina.

Prețul petrolului a scăzut luni din cauza îngrijorărilor că blocajele din Shanghai vor reduce puternic cererea de energie a Chinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.