Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum sunt produși cei mai consumați COVRIGI din România: Ce termen de valabilitate au

covrigi

Studenţii au revenit din vacanţă şi s-au repezit la Simigeriile Petru pentru a cumpăra covrigii cărora le-au dus dorul vreo două luni. Ceea ce probabil mulţi dintre ei nu ştiu este că aceşti covrigi pe care i-au mâncat la deschiderea anului universitar e posibil să fi fost fabricaţi înainte de plecarea lor în vacanţă.

Mai exact, covrigii care se vând la Simigeriile Petru provin din produse congelate şi autermen de valabilitate de 3 luni. Asta nu înseamnă că nu sunt buni, dar probabil că această menţiune “pe geamul” simigeriilor şi trecerea în revistă a informaţiilor nutriţionale ar reprezentaprea mult respect pentru clienţii care plătesc cam “multişor”pentru o bucată de aluat congelat. Din păcate, unele unităţi preferă să folosească şi formulări înşelătoare, de genul “covrigi calzi” sau “covrigi fierbinţi“, inducând astfel clientului ideea că sunt şi proaspeţi.

Citește și: SCANDALOS: Cum produc vitaminele CANCER (presă)

Firma care deţine brandul PETRU SIMIGERIE – TRADIŢIE DIN 1939 şi oferă francize celor dornici de astfel de afaceri se numeşte MAN GROUP SRL Piatra Neamț a fost înfiinţată în 2008 şi este deţinută de Dragoş Cosmin MANCAŞ şi Vasile MANCAŞ.

De pe site-ul simigeriapetru.ro aflăm că ar fi vorba de 76 ani de tradiţie, pentru că Petru MANCAŞ şi-a deschis propria brutărie-simigerie în 1939. Problemă este că afacerea a fost confiscată de comunişti, aşa că acei 76 ani de tradiţie sunt o exagerare. La fel cum e şi afirmaţia că astăzi avem parte de “«strănepoţii» covrigilor care odinioară ieşeau aburind din vatra unei brutării vestite din anii 1900”. Dar poate e vorba de strănepoţii criogenaţi?!

Chiar dacă şi MAN GROUP SRL a avut un profit net de 1,11 milioane lei în 2015, la o cifră de afaceri de 11,70 milioane lei, grosul afacerii cu covrigi congelaţi este contabilizat pe firma CIBIBON SRL Piatra Neamţ, deţinută de Maria MANCAŞ şi administrată de ea şi Vasile MANCAŞ, conform supervizor.ro.

După cum se poate observa, în ultimii 4 ani (2015 raportat la 2011), profitul net a crescut de 82 de ori. Este adevărat că firma vinde şi alte produse congelate, cum ar fi pizza, chifle, baghete, dar covrigii sunt principala sursă de venit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.