Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum te poți recupera după operație de șold, în mai puțin de o lună

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava

Operația la șold este una dintre cele mai complicate intervenții chirurgicale. Intervenția chirurgicală se impune de urgență, în cazul unei fracturi de col femural, deoarece riscul de mortalitate este de până la 60%, din cauza complicațiilor pe care le poate provoca.

Operația trebuie să se realizeze în maximum 24-48 de ore. Pentru bătrânii care trăiesc singuri și suferă astfel de accidente, riscurile sunt majore, întrucât nu se mai pot ridica să sune la salvare sau membri ai familiei, de aceea, este recomandat să fie sunați zilnic sau de mai multe ori pe zi pentru a verifica dacă starea lor de sănătate este bună.

Operația se efectuează și în cazul artritei de șold (coxartroză). Aceasta este o boală care descompune cartilajul  dintre oase, care acționează ca un tampon. Fără cartilaj, oasele se freacă între ele, ceea ce provoacă dureri insuportabile, ce impune artroplastia totală de șold.

Specialiștii susțin însă că intervenția chirurgicală reprezintă doar 50% din reabilitarea totală. Trebuie efectuată recuperare medicală imediat după operație, pentru a avea beneficii complete în urma intervenției. Pacienții care neglijează recuperarea medicală rămân cu sechele, suferă de durere și șchioapătă în timpul mersului.

content-image

Recuperarea medicală după o operație la șold, chiar cu înlocuirea totală a șoldului (artroplastie totală) poate dura numai două - trei săptămâni, la Spitalul Sfântul Sava, datorită echipamentelor medicale de ultimă generație pe care le deține acest centru medical de excelență în recuperare de orice tip. Echipa numeroasă de specialiști în fizioterapie și kinetoterapie realizează recuperarea medicală numai cu internare, deoarece astfel reușesc să realizeze mai multe ședințe de recuperare medicală pe zi, iar pacienții sunt permanent supravegheați.

O pacientă a scris o scrisoare de mulțumire echipei de la Sfântul Sava, după o internare de numai 16 zile. A sosit cu dureri mari, cu imposibilitatea de a se deplasa și cu un edem masiv după o operație de artroplastie totală a șoldului stâng. În cele două săptămâni în care a efectuat recuperare medicală la Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon, pacientei i s-a retras complet edemul și a devenit independentă.

Toată admirația și tot respectul pentru tinerii foarte bine pregătiți cu care am intrat în contact în sălile de kinetoterapie și masaj, pentru personalul medical – asistenți, doctori -, care mi-au asigurat tratamentul, și, nu în ultimul rând, infirmierele, care sosesc și rezolvă prompt orice solicitare”, scrie pacienta în vârstă de 76 ani, care a fost internată la Spitalul Sfântul Sava în luna februarie.

content-image

Spitalul Sfântul Sava are saloane cu 2 sau 3 paturi și deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, la care se adaugă o ambulanță tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensivă. Din această vară, Spitalul Sfântul Sava a deschis o secție tip ATI, cu 18 paturi cu monitoare specifice, în care pacienții se pot interna pentru recuperare medicală la 48 de ore după intervențiile chirurgicale. Echipamentele de ultimă generație ale Spitalului Sfântul Sava permit efectuarea recuperării medicale pasive, fără niciun efort fizic din partea pacientului aflat încă în patul ATI. Această recuperare medicală timpurie dă șanse mari de succes în refacerea pacientului.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.