Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum trebuie să se adapteze aplicațiile Web 3.0 pentru a deveni viitoarea generație a tehnologiei (analiză)

xrtoday.com
web 3.0

De ce aplicațiile Web 3.0 sunt poziționate ca următoarea generație de tehnologie?

Spre deosebire de aplicațiile Web 2.0, ofertele construite pe Web 3.0 permit utilizatorilor să dețină adevărata proprietate asupra datelor.

Web 2.0 a adus o schimbare majoră a modului în care lumea vede internetul, introducând platforme online precum TikTok, Twitter, Meta (fostul Facebook) și Instagram, printre altele, conform cointelegraph.com.

Deși valoros în numărul de oportunități puse la dispoziție, Web 2.0 a adus îngrijorări cu privire la proprietatea datelor. Cu utilizatorii care petrec mai mult timp online, datele lor, inclusiv ceea ce le place, conținutul pe care îl creează și alte detalii despre ei înșiși, sunt împărtășite cu mari companii de tehnologie, dintre care multe au fost prinse în scandaluri de date în trecut și și-au plătit drumul. din ea.

Web 3.0 abordează aceste preocupări prezentând o nouă realitate pentru utilizarea aplicațiilor. Folosind tehnologia verificabilă, fără încredere, autonomă, fără permisiune, distribuită și robustă, utilizatorii aplicațiilor pot obține un adevărat proprietar asupra datelor lor.

Din păcate, înainte ca acest lucru să devină realitate, dezvoltatorii trebuie să ia în considerare cum să creeze aplicații care pot fi implementate pentru a rula pe mai multe servere ca o aplicație descentralizată ( DApp ), păstrând în același timp aceeași experiență de utilizator așteptată în 2022.

Ce caracteristici sunt esențiale pentru aplicațiile moderne?

Când vine vorba de experiența unui utilizator (UX), acum oamenii caută mai întâi confortul.

Amazon, de exemplu, a stabilit un nou standard pentru cumpărăturile online, făcând achiziția convenabilă și eliminând timpul și efortul necesar pentru a face o achiziție.

Cu utilizatorii care ajung să se aștepte la simplitate în interacțiunile lor online, experiența elegantă a utilizatorului, obișnuită în site-urile și aplicațiile moderne, trebuie să continue în dezvoltarea Web 3.0 . Printre aceste caracteristici se numără notificările push și alertele în timp real, care țin un utilizator informat fără a deschide o aplicație în sine. În acest fel, utilizatorii pot obține o imagine de ansamblu de bază asupra informațiilor care ar trebui să rămână în prim-plan fără a reîmprospăta în mod repetat o aplicație pentru a vedea un mesaj primit.

Notificările push devin acum atât de comune încât lumea a început să ia aceste funcții de la sine înțeles. În prezent, aplicațiile care nu oferă aceste caracteristici sunt considerate prea primitive pentru a putea lua în considerare utilizarea.

Ce împiedică aplicațiile blockchain să îndeplinească aceste standarde UX?

Implementarea caracteristicilor considerate standard astăzi nu este o sarcină ușoară pentru blockchain.

În prezent, nu există un sistem unificat care să permită notificarea utilizatorilor în timp real pe majoritatea blockchain-urilor. Această lipsă de experiență de utilizator bine dezvoltată pe Web 3.0 a întârziat adoptarea de către utilizatorii finali, oferind puțin stimulent pentru utilizatorii Web 2.0 să facă tranziția.

Pentru a rezolva această lacună, au fost dezvoltate soluții pentru Ethereum ( ETH ) care funcționează ca aplicații de notificare terță parte. Din păcate, aceste servicii separate nu sunt disponibile ca funcții încorporate sau ca instrument standard pentru dezvoltatori.

Unele platforme de dezvoltare blockchain permit creatorilor să creeze webhook-uri pentru Ethereum ca alternativă. Dar multe dintre acestea sunt încă complicat de implementat și necesită creatorului să configureze o serie de alerte pentru fiecare eveniment și să le filtreze manual.

În timp ce webhook-urile prezintă un pas în direcția corectă, aceste soluții încă nu țin cont de celelalte blockchain-uri în care notificările push sunt în mare parte inexistente și dificil de implementat fără un dezvoltator cu cunoștințe semnificative. Implementarea sistemelor personalizate de alertă în timp real este extrem de complicată și poate dura săptămâni de dezvoltare pe orice blockchain. Drept urmare, aplicațiile Web 3.0, care au fost poziționate cândva ca următoarea generație de tehnologie, există fără notificări push, făcându-le să pară mai degrabă un pas înapoi pe internet decât unul înainte.

Cum abordează platformele de dezvoltare blockchain aceste preocupări?

Noile oferte de dezvoltare blockchain simplifică implementarea notificărilor push pentru aplicațiile Web 3.0.

O soluție practică la aceste probleme de UX ar trebui să fie simplu de implementat și să permită aplicațiilor să monitorizeze orice adresă pentru tranzacțiile cu token de intrare și de ieșire (criptomonedă, NFT sau altfel). Dezvoltatorii trebuie să poată configura notificări push în propriile aplicații rapid și ușor pe mai multe blockchain-uri, fără a învăța cod pentru fiecare.

Tatum a apărut ca o platformă de dezvoltare blockchain de vârf, oferind un răspuns pentru a aborda aceste preocupări legate de experiența utilizatorului. Cu noua lor funcție Notification Station , utilizatorii pot profita de un mod simplu și eficient de a implementa notificări push în aplicațiile Web 3.0 pentru peste 10 blockchain-uri, inclusiv Celo (CELO), Solana ( SOL ), Ethereum, Bitcoin Cash ( BCH ), Dogecoin ( DOGE ) și Terra ( LUNA ).

Funcția poate fi implementată fără probleme în orice aplicație cu un apel API pentru a monitoriza orice adresă din orice blockchain acceptat. În acest fel, aplicațiile pot trimite cu ușurință alerte instantanee utilizatorilor finali despre orice tranzacție.

Cu oferte precum Notification Station, dezvoltatorii au acum instrumente pentru a construi aplicații blockchain ușor de utilizat și intuitiv și pentru a oferi utilizatorilor o experiență Web 3.0 așteptată în 2022. Caracteristica este planificată să fie extinsă la peste 50 de blockchain, aducând o notificare simplă, eficientă și unificată. sistem către o multitudine de rețele descentralizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.