Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum țucălarii lui Dragnea doresc reinstaurarea cenzurii antedecembriste!

gigel stirbu

Am aflat din presa centrală că şeful PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a solicitat fiecărui şef de filială locală să strângă cel puţin 100 de semnături de la membri şi simpatizanţi pentru sancţionarea de către CNA a posturilor de televiziune şi a jurnaliştilor care „l-au atacat şi jignit pe Liviu Dragnea”, anunță deputatul PNL Gigel Știrbu. Să înțelegem că ne-am reîntors în vremurile de tristă amintire, de mai bine cu 30 de ani în urmă, când cenzura era în floare și nu era voie să critici pe conducătorul suprem, pe „genialul cârmaci”, „cel mai iubit fiu al poporului român”, „personalitate excepțională a lumii contemporane”. Cine îndrăznește să înfiereze pe tovarășul Dragnea, va fi aspru sancționat de către Consiliul Național al Audiovizualului! Semnalul acesta vrea să il lanseze Partidul Social Democrat!

Ordinul PSD de strângere de semnături pentru constrângerea unor realizatori TV, vinovați doar pentru faptul că au îndrăznit să-l critice pe Liviu Dragnea reprezintă cea mai clară dovadă că țucălarii din jurul supremului nu pot fi în stare decât de răzbunări de o micime inimaginabilă.

Eu sper că CNA are ceva mai bun de făcut decât să sancționeze pentru a nu știu câta oară postul de știri care are obligația să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.

Nu este normal totuși, ca într-o Românie democrată, stat membru al Uniunii Europene, informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă și de bună-credință? Sau ar trebui proslăvite orice erori de guvernare și gafe ale miniștrilor actuali cu obstinență?

Vedem aproape zilnic, posturi care sunt certate cu deontologia profesională, posturi care au un singur scop, si anume acela de a călca în picioare pe cei care au o altă opțiune politică decât PSD, care încalcă clar prevederile legale, dar pe care CNA se face că nu le vede.

Cumva România vrea să fie dusă în rândul statelor subdezvoltate, unde democrația este un lux, iar respectarea drepturilor omului reprezintă o utopie? Este evident că Dragnea și acoliții lui îndreaptă România spre această filozofie de guvernare!

Dar atunci mă tem că România va fi considerată un caz pierdut pentru partenerii noștri strategici si pentru Uniunea Europeană. Sper ca instituţiile publice plătite din banii românilor să fie funcţionale, civilizate şi depolitizate, ca în orice stat membru al UE, până nu e prea târziu!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.