Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Unde vor fi temperaturi de primăvară si când revine gerul

Iarna, zapada

Temperaturile se vor situa în jurul celor specifice datei din calendar până la Crăciun, după care vremea intră într-un nou proces de răcire accentuată. De sărbători, în unele regiuni se anunță vreme de primăvară.

Conform prognozei meteorologilor pentru următoarele două săptămâni, în unele regiuni se vor înregistra valori de primăvară.

Prognoza meteo în Muntenia

Conform ANM, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată la începutul intervalului, astfel că în primele două zile media maximelor se va situa între 2 și 6 grade Celsius, iar a minimelor se vor încadra între  minus 6- minus 4 grade Celsius. În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 24 și 26 decembrie, cu valori cuprinse între 10-13 grade Celsius ziua și 2 grade Celsius noaptea, mediat regional. Probabilitatea de precipitații slabe va fi mai ridicată în ultima săptămână a intervalului.

Prognoza meteo în Transilvania

În prima săptămână de prognoză vremea va marca un proces de încălzire treptată, astfel că maximele se vor situa, în medie, între 0 și 8 grade Celsius, dar în a doua săptămână se va răci, mediile maximelor coborând spre 3 grade Celsius. Regimul termic nocturn va fi unul scăzut, sub cel caracteristic perioadei și chiar sub limita gerului în depresiuni până în data de 23 decembrie, apoi va avea variații între minus 4 și 2 grade Celsius, mediat regional. Precipitațiile nu vor fi prezente între 19 și 24 decembrie, dar sporadic și pe alocuri își vor putea face apariția în următoarele zile.

Prognoza meteo în Oltenia

În primele două zile ale intervalului, vor fi medii ale maximelor cuprinse între  1 și 4 grade Celesius și ale minimelor care se vor încadra între minus 8 și minus 4 grade Celsius. În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 24 și 26 decembrie, cu valori cuprinse între 9 și 14 grade Celsius ziua și între 0 și 4 grade Celsius noaptea, iar până la sfârșitul intervalului valorile termice vor scădea ușor, urmând a se situa ca valori medii ale maximelor în jurul a 5 grade Celsius, iar minimele în jurul a minus 2 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată în prima zi din interval și din nou în a doua săptămână a acestuia.

Prognoza meteo în Moldova

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 3 grade Celsius Celsius, apoi vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu cea mai ridicată medie a maximelor pe 24-25 decembrie, cu valori cuprinse între 10 și 12 grade Celsius, după care, spre finalul intervalului, acestea vor fi în scădere și se vor apropia de cele normale pentru această dată. Temperaturile minime vor oscila, de la valori apropiate de cele specifice în primele două nopți, cu medii ce se vor situa între minus 6 și minus 4 grade Celsius, la valori peste cele normale, îndeosebi în nopțile de 25-26 decembrie, când mediile minimelor vor fi cuprinse între 2 și 4 grade Celsius, urmând ca spre sfârșitul intervalului, minimele să scadă ușor și treptat până în jurul normelor specifice perioadei. După data de 23 decembrie trecător vor fi posibile precipitații slabe, pe spații mici.

Prognoza meteo în Banat

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale în primele două zile din interval, apoi vor crește treptat până la finalul primei săptămâni, când vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal.

"Astfel, mediile maximelor se vor situa între 2 și 12 grade Celsius, însă ulterior, vor scădea din nou până în jurul a 6 grade Celsius. Minimele vor urma același proces, vor crește de la minus 4 grade până la 4 grade Celsius, mediat regional și vor coborî în a doua săptămână la 0 grade. Probabilitatea de precipitații va fi redusă până în data de 24 decembrie, apoi acestea își vor face apariția pe areale mici cam în toate zilele ce preced acestei date", arată meteorologii.

Prognoza meteo în Crișana

Vremea, normală termic la începutul intervalului, va marca un proces de încălzire până în data de 24 decembrie, însă se va răci din nou după data de 26 decembrie. În aceste condiții, mediile maximelor vor fi de la 3 până la 10 grade Celsius și vor scădea ulterior spre 4 grade Celsius. Regimul termic nocturn va debuta sub mediile caracteristice perioadei, cu valori de minus 4 grade Celsius, după care va avea un parcurs de creștere spre medii de 4 grade Celsius în primul weekend și va scădea treptat în a doua săptămână la minus 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații va fi relativ ridicată după data de 24 decembrie, anunţă ANM.

Prognoza meteo în Maramureș

Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână a intervalului, astfel încât temperaturile maxime vor avea medii de la 2 la 10 grade Celsius, însă ulterior va intra într-un proces de răcire, cu maxime ce vor tinde spre 2 grade Celsius, mediat regional. Nopțile vor fi reci la început, cu valori mediate între minus 6 și minus 8 grade Celsius, dar din data de 21 decembrie se va încălzi în toată regiunea, condiții în care, în intervalul 22 – 29 decembrie, minimele se vor situa între medii de minus 2 și 4 grade Celsius, însă până la finalul intervalului vor coborî spre minus 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații va fi scăzută până în data de 23 decembrie, iar după aceasta, va mai crește ușor și vor fi posibile precipitații pe arii restrânse.

Prognoza meteo în Dobrogea

La începutul intervalului media maximelor va fi cuprinsă între 2 și 4 grade Celsius, iar a minimelor se va situa între minus 5 și minus 2 grade Celsius, valori ușor mai coborâte decât cele specifice perioadei. În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 24 și 26 decembrie, cu valori ce se vor situa între 10 și 12 grade Celsius ziua și între 4 și 6 grade Celsius noaptea, valori mediate regional, urmând ca spre sfârșitul intervalului să se mai răcească ușor. Probabilitatea de precipitații slabe va fi mai ridicată în ultima săptămână a intervalului.

Prognoza meteo la munte

Prima zi din interval va fi caracterizată de o vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor cuprinsă între minus 6 și minus 2 grade Celsius și o medie a minimelor ce swe vor încadra între minus 10 și minus 7 grade Celsius. Apoi, valorile termice vor caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât normalul perioadei, cu cele mai ridicate valori diurne în jurul datei de 21 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de 9 grade Celsius.

"Cele mai ridicate valori nocturne se vor înregistra în jurul datei de 25 decembrie, când mediile minimelor se vor situa în jurul a 0 grade. Spre sfârșitul intervalului, valorile termice vor marca o scădere ușoară, mediile maximelor urmând a se situa, în ultimele trei zile ale intervalului, în jurul a minus 1 grad, iar mediile minimelor în jurul a minus 6 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată după data de 23 decembrie", anunță ANM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.