Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum văd cetățenii UE blocul comunitar - Promovează pacea și democrația, dar e ineficientă

UE Uniunea europeana

O largă majoritate a cetăţenilor din Uniunea Europeană consideră că blocul comunitar promovează pacea şi democraţia, dar este totodată distantă şi ineficientă, potrivit unui sondaj de opinie realizat marţi de un centru de reflecţie american, informează dpa, potrivit Agerpres.

Pew Research Center a chestionat cetăţeni din 10 cele mai mari ţări ale UE din totalul celor 28 de state membre şi a constatat că 74% dintre intervievaţi sunt de părere că UE promovează pacea, în timp ce 64% au declarat că ea promovează valori democratice.

"În pofida agitaţiei asociate unor evenimente precum criza europeană a datoriilor, afluxul masiv de refugiaţi sau Brexit-ul, europenii continuă să creadă că UE reprezintă ţeluri nobile", se menţionează într-un rezumat al cercetării.

Cu toate acestea, 62% dintre intervievaţi sunt de părere că blocul comunitar nu înţelege nevoile cetăţenilor săi, iar 54% consideră UE ineficientă.

Per total, 62% dintre intervievaţi au declarat că au o părere favorabilă despre UE. Cetăţenii din Polonia s-au dovedit cei mai pro-UE, în timp ce grecii sunt cel mai puţin proeuropeni.

Citeste si Tudorel Toader, despre dosarul lui Liviu Dragnea - Să lăsăm judecătorii să decidă

Sondajul a dezvăluit, de asemenea, o disperare extinsă în ceea ce priveşte economia. Jumătate dintre participanţii la sondaj consideră că situaţia financiară a unui om obişnuit s-a înrăutăţit în ultimii 20 de ani, în timp ce 58% cred că situaţia copiilor lor va fi şi mai grea.

În ceea ce priveşte migraţia, rezultatele sondajului dezvăluie o imagine mai nuanţată decât ar putea sugera titlurile din ziare. Partidele populiste evaluează această situaţie în perspectiva alegerilor europarlamentare din mai, sperând să câştige mai multe voturi.

Puţin peste 50% dintre cei intervievaţi sunt de părere că ţara lor ar trebui să preia mai puţini migranţi, însă 53% susţin că ţările lor sunt mai puternice datorită migranţilor. O majoritate şi mai mare susţine preluarea de refugiaţi care fug din calea violenţei şi războiului şi este în favoarea imigraţiei de muncitori calificaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.