Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vad profesorii Facultatii de Drept prezenta lui Sova la catedra in continuare

sova

Senatorul Dan Sova, urmarit penal si scapat ca prin urechile acului de arestare, continua sa predea drept fiscal la Facultatea de Drept din Bucuresti. Decanul Facultatii, Flavius Baias nu are nicio problema cu acest lucru si sustine ca nu exista motive legale ca Sova sa nu isi continue activitatea de cadru universitar.

"Nici în evidențele noastre și nici în cele ale Universității din București (care este angajatorul nostru) nu există vreun document privind schimbarea statului de cadru didactic al domnului conf. univ. dr. Dan Șova", afirmă Flavius Baias, decanul Facultății de Drept, București pentru Hotnews.ro.

Nici Sova nu considera ca este un act lipsit de moralitate predarea in continuare a dreptului cand asupra sa planeaza suspiciuni de acte ilegale savarsite tocmai in calitate de avocat.

"Nu sunt intr-un caz de coruptie. Nu ati citit Codul Penal? Sunt intr-un caz de complicitate morala la abuz in serviciu. Nu este un caz coruptie", a declarat Sova pentru Hotnews. Intrebat daca considera ca este moral sa predea drept fiscal, in conditiile in care DNA a cerut arestarea sa, Sova a raspuns: "A fost un abuz". Dupa aceasta explicatie, Sova a închis discuția.

Nu toti profesorii Facultatii de Drept sunt insa de aceasi parere. Sunt si cadre universitare care considera ca Sova a dezonorat profesia de avocat.

"Un lucru este simplu si trebuie spus. Prin comportamentul sau domnul Sova a dezonorat profesia de avocat. Cat priveste profesia de profesor, sa nu uitam ca si Adrian Nastase a fost multa vreme profesor dupa ce faptele de care era acuzat se consumasera. Este o oglinda a societatii in care ne afla si a modului in care aceasta societate perverteste valori si face irelevante principiile", a declarat pentru HotNews un alt profesor al Facultatii de Drept, care a tinut sa-si pastreze anonimatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.