Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vad viitorul politicii externe Ponta si Iohannis

china romania

Candidatii Victor Ponta si Klaus Iohannis au raspuns clar pe tema politicii externe a Romaniei. Iohannis s-a exprimat impotriva unei axe Romania-China. Ponta doreste o colaborare economica cu China si ajutarea vecinilor nostri.

Iohannis: Securitatea Romaniei se datoreaza celor trei piloni pe care s-a bazat politica externa a Romaniei - partenriatul trategic cu SUA, rolul si locul nostru in NATO si UE. Trebuie sa dovedim ca suntem parteneri seriosi, d elunga durata, ca suntem dispusi sa crestem bugetul pe aparare.

Nu e nevoie de o axa Bucuresti-China. Trebuie sa dovedim ca suntem oameni seriosi.

Ponta: Parteneriatul strategic cu SUA va fi continuat de toti presedintii. Suntem un partener serios in NATO. Insa eu cred ca trebuie ca Romania sa exercite un rol mai important pentru toti prietenii nostri, veci nii nostri. Romania e un model de urmat pentru aceste tari. Daca vorbim despre relatii economice trebuie sa gasim o solutie ca ROmania sa isi gaseasca o piata de desfacere. Merkel merge des in China. China este al treilea partener economic al Chinei.

Pastrand axa strategica Romania-SUA, Romania trebuie sa gaseasca investiii in energie si sa deschida alte piete de desfacere.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.