Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vede Alexandru Rafila organizarea alegerilor în pandemie: 'Problemele care pot afecta sănătatea publică apar după procesul electoral'

www.viva.ro
Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila a declarat la România TV faptul că România se află într-o zonă de pericol. Medicul a explicat că se poate depăși capacitatea actuală de testare, însă acest lucru implică creșterea numărului de teste, dar și calitatea acestora.

”Sunt cifre care preocupă chiar dacă numărul de cazuri a fost mai mic. Asta ne demonstrează că ne aflăm într-o zonă de pericol. În fiecare zi se lucrează un număr de teste, ele se întroduc în sistem până la ora 9 a doua zi. Zilele cu cele mai puține cazuri sunt duminică și luni”, susține medicul.

”Orice persoană care prezintă simptome fie apelează la 112, fie la DSP. Testele se efectuează la domiciliu sau se poate transfera persoana la spital. În momentul de fața asta este capacitatea României de testare, undeva la 40.000 de teste. Putem să depășim, dar trebuie să creștem numărul de teste care se pot preleva și calitatea testelor, laboratoarelor care efectuază testele” , a declarat Rafila la România TV.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

”Procesul de votare, dacă este bine organizat, nu pune un pericol suplimentar decât o activitate obișnuită. Probleme care pot afecta sănătatea publică sunt lucrurile care preced, care urmează procesului electoral. Oamenii stau distanți la rând, trebuie să poarte mască în tot timpul acestui parcurs. Probleme serioase au fost după, de la cei care au sărbătorit victoria. Asta este problema” , a explicat medicul.

”Am spus că ceea ce se întâmplă în Suedia este remarcabil pentru că au reușit să țină infecția sub control fără restricții. Lucrul ăsta a durat șase luni și a luat vieți. Noi trebuie să luăm ce este bun dintr-un astfel de model. Poate nu o să avem performanța suedezilor, dar dacă aducem lucrurile sub control cred că este un mare câștig. Lucrul ăsta nu se construiește într-o zi. Modulul suedez arată că trebuie să fii predictiv” , a explicat Alexandru Rafila.

”Se poate întâmpla, este posibil ca virusul să scadă în intensitate. Tipul ăsta de virus are niște rude, există patru coronavirusuri care produc răceli. Poate că în timp și noul coronavirus va deveni banal, dar în momentul de față, când marea majoritatea nu are imunitate față de acest virus, el produce infecții grave. Cu atât va trece la mai multe persoane, cu atât el va diminua. Nu exista imunitate naturală, există indivizi care fac forme ușoare” , susține medicul.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi turnat pe Marcel Ciolacu la Poliție, pentru că a încălcat măsurile anti-Covid – Candidează din partea PNL la alegerile parlamentare

”Noi trebuie să ne gândim acum foarte serios la seringi, acest vaccin nu va veni tras în seringă. O să fie multi doză și o să fie nevoie de seringi” , a avertizat Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.