Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vede Klaus Iohannis problema redevenţelor

revista presei

Ziarul Financiar:

Klaus Iohannis, noul preşedinte al României, validat azi de Curtea Constituţională, afirmă în programul său economic lansat în campania electorală că “este necesară modificarea legislaţiei pentru ca o parte din redevenţele către bugetul central să fie reorientate către comunităţile locale şi chiar către proprietarii terenurilor, aşa cum se întâmplă în SUA. În acest fel, cetăţenii, comunităţile locale vor beneficia de prosperitate şi vor simţi că sunt parteneri ai statului în acest proces”, se arată în document.
Noul regim de redevenţe va fi una dintre cele mai fierbinţi negocieri între stat şi companiile petroliere, în contextul în care de la anul producători de petrol şi gaze ar trebui să intre pe un nou sistem. Discuţia despre regimul de redevenţe a ajuns în atenţia publicului anul acesta în contextul în care la privatizarea Petrom din 2004 statul s-a obligat prin legea de aprobare a contractului de privatizare să menţină neschimbate timp de zece ani redevenţele plătite de companie.

Hotnews:

Parlamentul European se pregateste sa solicite o rupere a Google Inc. astfel incat cunoscutul motor de cautare online sa fie separat de celelalte servicii financiare ale companiei, scrie Financial Times citand un proiect de propunere. Sugestia europarlamentarilor se vrea a fi o solutie care sa puna punct dominatiei Google si se bucura de sprijinul principalelor blocuri politice din corpul legislativ european, Partidul Popularilor Europeni si Partidul Socialistilor Europeni. Autoritatile europene de reglementare sunt din ce in ce mai ingrijorate de dominatia Google si a altor companii americane asupra industriei interentului si cauta solutii de a diminua puterea pe care acestea o au. Insa o solicitare de rupere a Google ar fi, de altfel, cea mai curajoasa propunere de actiune de pana acum.Proiectul de propunere vazut de Financial Times arata ca "separarea motoarelor de cautare de celelalte servicii comerciale" ar trebui avuta in vedere ca o posibila solutie la dominatia Google. Un vot prin care sa fie efectiv individualizata una dintre marile companii americane si supusa cenzurii este extremd e rar in Parlamentul European, arata sursa citata, si este partial o reflectie a modului in care politicienii germani s-au intors anul acesta impotriva Google.

Digi24:

Monica Macovei vrea în România un partid de scolul XXIII, care să se axeze pe dorințele tinerilor. „Gata cu partidele tradiționale, o să vedeți. S-a terminat cu partidele clasice, a venit tăvălugul peste ei, lumea se schimbă, s-a schimbat și viitorul este al tinerilor. Acum tinerii trebuie întrebați, eu asta fac: Cum vrei tu să arate un partid pentru secolul viitor și pentru tine? O să vedeți, o să-l vreau online, o să vedeți rolul Facebook-ului, o să vedeți rolul democrației participative, nu ia șeful o decizie și ceilalți nu sunt consultați. Lumea s-a schimbat, mulți din politica românească nu înțeleg”, a spus Monica Macovei. Fostul ministru al Justiției a spus și despre partidul pe care vrea să-l înființeze în viitor. „Facem o asociație și apoi facem un partid, din ăsta de secolul XXIII, modern, și un partid pentru tineri. Primul lucru pe care îl fac e să întreb tinerii: cum vreți voi să fie un partid în care să vă înscrieți, care să lucreze pentru voi și care să vă stârnească entuziasm?”, a completat Monica Macovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.