Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vede ministrul Finanțelor problema tarifelor RCA

agora.md
RCA asigurare

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă că o eventuală reducere a preţurilor poliţelor de asigurare pentru domeniul auto (RCA) poate duce, pe termen lung, la o situaţie în care întreg sistemul să fie afectat, conform News.ro.

„Aici sunt calculele care se fac de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar vă daţi seama că o reducere a valorii primei de asigurare înseamnă că există o posibilitate limitată de acoperire a costurilor pe care o au asiguratorii, iar dacă o astfel de reducere afectează pe termen lung sistemul de asigurări, nu cred că României îi lipseşte o nouă problemă în sistemul de asigurări.

De aceea, eu am şi spus, foarte pragmatic, cred, că trebuie făcut un calcul foarte în amănunt, pentru că e ca şi atunci când se solicită o facilitate a fi obţinută din bugetul de stat, o facilitate fiscală, dar aceasta poate să genereze dezechilibre macroeconomice. Aşa este şi în sistemul de asigurări, trebuie foarte multă prudenţă şi calculele sunt cele care spun adevărul”, a afirmat Marcel Boloş, miercuri, la Digi 24, întrebat ce părere are despre o reducere a preţurilor poliţelor de asigurare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.