Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vede ministrul propus la Externe unirea României cu Moldova

comanescu-lazar

Ministrul de Externe din Guvernul Cioloș, Lazăr Comănescu, a primit, luni, un aviz favorabil în comisiile de specialitate din Parlament, acesta declarându-se la audieri în favoarea integrarii Republicii Moldova in UE si nu neaparat pentru unirea cu Romania.

Principalele masuri prezentate la audieri:

- Vreau sa instituim o modalitate de intalniri sistematice intre conducerea MAE si Parlamentari

- Trebuie sa tinem seama de evolutiile care au loc in plan international si care reclama eforturi sporite de gandire, strategie, viziune, cu privire la modul in care Romania trebuie sa actioneze in acest domeniu

- Cred ca este loc pentru a valorifica si mai bine calitata noastra de membru al NATO si UE, o valorificare a avantajelor care decurg si asumarea constienta a unor responsabilitati care in conditiile evolutiilor actuale Romania poate si trebuie sa si le asume.

- Esenta reusitei (in relatia cu Moldova) tine de capacitatea si de crearea capacitatii ca Moldova sa se apropie de integrarea in UE. Este nevoie de o abordare profunda si in acelasi timp lucida. Sigur ca da, factorul emotional are rolul sau, dar politica externa se face privind lucrurile in mod real. Trebuie sa fim realisti.

- Da, Romania e subreprezentata (la nivel ONU, NATO, etc) si e un fapt pe care l-a avut in vedere presedintele Klaus Iohannis la New York, a fost una dintre cele mai importante teme cea a unei mai bune reprezentari a Romaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.