Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vede Virginia Ruzici viitorul tenisului românesc

halep-sorana-1764x700

Virginia Ruzici, fosta campioana la Roland Garros, în prezent managerul Simonei Halep, sustine ca va fi dificil ca o jucatoare din România sa atinga performantele actualului numar 5 WTA, Halep, despre care crede ca are potentialul sa câstige un turneu de Mare Slem si sa ajunga pe primul loc în lume.

Virginia Ruzici, în vârsta de 61 de ani, a remarcat parcursul jucatoarelor românce la turneul WTA Premier Mandatory de la Madrid, când patru dintre ele au fost prezente în sferturile de finala, si crede ca acest lucru i se datoreaza în mare parte Simonei Halep.

"Nu vreau sa descurajez, însa va fi greu sa avem atât de repede o alta Simona Halep. Jucatoarele românce sunt într-o emulatie pozitiva, dau totul pe teren, sunt oarecum trase în sus de succesul Simonei si încep si ele sa creada din ce în ce mai mult în potentialul lor. Ceea ce s-a întâmplat la Madrid a fost exceptional, nu s-a întâmplat în tenisul românesc poate niciodata sa fie atât de multe jucatoare românce în sferturile de finala. Este enorm si sunt convinsa ca vor continua sa progreseze atât Monica Niculescu, cât si Irina Begu. Pacat ca Alexandra Dulgheru nu a reusit sa se mentina. Si Patricia Tig a facut un turneu de exceptie la Madrid, are calitati", a spus Virginia Ruzici, potrivit Mediafax.

Virginia Ruzici sustine ca Simona Halep are potential sa câstige un turneu de Mare Slem si chiar sa ajunga pe primul loc în clasamentul mondial, însa a doua performanta doar dupa retragerea jucatoarei Serena Williams.

"Daca câstiga un turneu de Mare Slem va deveni o stea, este deja o mare campioana. Când câstigi unul, poti sa câstigi doua sau chiar trei, are potential si un viitor stralucitor. În momentul de fata, cu Serena care continua sa joace chiar si la 34 si care cred ca doreste sa joace si la anul, este dificil sa ajungi numarul 1 mondial. Serena are niste calitati enorme, greu de întâlnit în alte generatii. Are 22 de titluri Grand Slem, nu va fi usor sa îi iei locul 1. Exista un grup de jucatoare, printre care si Simona Halep, care probabil dupa era Serena Williams se vor bate pentru numarul 1 mondial", a adaugat Ruzici.

În prezent, Simona Halep concureaza la BRD Bucharest Open, turneu disputat pe zgura si dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Halep se afla în optimile competitiei si o va întâlni pe sportiva din Bulgaria Isabella Shinikova (24 de ani, locul 156 WTA), dupa ce a învins-o pe Barbora Krejcikova (pozitia 200 WTA), scor 3-6, 6-1, 6-1, în primul tur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.