Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vor fi acordate voucherele de vacanță pentru bugetari în 2022. Documentul discutat în ședința de Guvern

enational.ro
plaja turisti

Guvernul Nicolae Ciucă a analizat în ședința de miercuri, în primă lectură, Ordonanţa de Urgenţă privind reluarea acordării voucherelor de vacanţă pentru bugetari. Proiectul urmează să fie adoptat înainte de finalul anului și va intra în vigoare la data publicării lui în Monitorul Oficial.

Documentul consultat de ȘTIRIPESURSE.RO prevede:

1. Fiecare salariat din instituțiile publice va primi anual, până în 2026 inclusiv, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei.

2. Voucherele de vacanță se vor emite doar pe suport electronic.

3. Perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță emise în 2020 se prelungește până la data de 31 decembrie 2022.

4. În perioada 2022-2026, pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, în limita a 1.450 de lei pentru un salariat.

Ordonanța de Urgență discutată în ședința de Guvern poate fi consultată aici.

„Acordarea în perioada 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2020 a indemnizațiilor de vacanță sau a primelor de vacanță, după caz, sub forma voucherelor de vacanță, în valoare de 1450 lei s-a dovedit a fi o masura cu efecte benefice asupra industriei turismului din România încurajând un număr de circa un milion de salariați români din cadrul instituțiilor de stat sau al societăților în care statul este acționar unic sau majoritar, să-și petreacă concediile în țară.

Această masură a atenuat o mare parte din efectele negative ale pandemiei COVID 19 asupra sectorului turistic, cetățenii români posesori de vouchere de vacanță achiziționând pachete turistice în țară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată.

De altfel, un efect complementar al acestei măsuri a fost creșterea numărului de solicitări de autorizare a unităților de cazare. La nivel național, creșterea a fost de 10% comparativ cu anii precedenți.

Măsura menținerii acordării voucherelor de vacanță va sprijini industria ospitalității, puternic afectată de efectele pantemiei COVID 19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activității structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și/sau alimentație publică sau a restrângerii circulației persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat”, arată Guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.