Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vor fi organizate concertele pe perioada Stării de Alertă? Ludovic Orban l-a convocat pe ministrul Culturii

pmb.ro
concert Bucuresti

Premierul Ludovic Orban se întâlnește, miercuri, la ora 10:00, la Palatul Victoria, cu reprezentanții organizatorilor de concerte și evenimente culturale din România. La întâlnire participă și  vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Întâlnirea de la Palatul Victoria are loc în contextul în care marți, Plenul Senatului a adoptat, prin vot telefonic, cu 111 voturi pentru, 8 voturi contra si  15 abtineri, proiectul de lege cu măsurile care pot fi impuse în Starea de Alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă, adică după 15 mai.

Conform unui amendament propus de senatorul PSD, Șerban Nicolae, și adoptat de Senat, pe perioada stării de urgență organizarea  evenimentelor culturale și a concertelor din România NU vor sta la decizia CNSSU, după cum Guvernul a propus prin lege Parlamentului, ci la decizia ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, la propunerea CNSSU.

Citește și: Senatul a votat măsurile din starea de alertă: care sunt principalele prevederi

Ce prevedea legea adoptată de Guvern:

Secțiunea a 7-a Domeniul culturii și cultelor

Art 39. (1) Pe durata stării de alertă, activitatea instituțiilor muzeale, a bibiliotecilor, librăriile, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, a a centrelor și/sau a căminelor culturale și a altor instituții de cultură, precum și evenimentele culturale în aer liber și festivalurile publice și private pot fi suspendate prin hotărâre a CNSSU.

(2) Organizarea măsurilor de protecție sanitară se stabilește prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, pe baza CNSSU.

Amendamentul adoptat de senatori:

Secțiunea a 7-a Domeniul culturii și cultelor

Art 39. (1) Pe durata stării de alertă, activitatea instituțiilor muzeale, a bibiliotecilor, librăriile, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, a a centrelor și/sau a căminelor culturale și a altor instituții de cultură, precum și evenimentele culturale în aer liber și festivalurile publice și privae pot fi suspendate sau condiționate prin ordin comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, la propunerea CNSSU.

(2) Organizarea măsurilor de protecție sanitară și a condițiilor de desfășurare pentru activitățile prevăzute la alin (1) pe perioada stării de alertă se stabilește prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, la propunerea. CNSSU.

După votul senatorilor, legea urmează să fie votată astăzi de Camera Deputaților, care este for decizional.

Varianta propusă de Guvern este aici.

Varianta adoptată în Senat este aici: varianta propusă de Guvern e în tabelul din stânga, varianta din Senat e în tabelul din dreapta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.