Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vor SUA să opreasă valul de copii imigranți ilegali

imigranti



'Consider că vom reuşi să îndiguim acest val' de copii proveniţi din America Centrală până la frontiera americano-mexicană pentru a fugi din calea violenţelor sau a crizei economice, a declarat Johnson.

Administraţia şi-a multiplicat de asemenea măsurile menite să îi descurajeze pe candidaţii la imigraţie să întreprindă această călătorie periculoasă, inclusiv mai multe mii de copii neînsoţiţi, a amintit el. 'Nu există trecere liberă odată ce ajungeţi aici', i-a avertizat Johnson pe cei care vor să pătrundă în ţara sa fără forme legale. 'Mesajul nostru pentru cei care vin aici ilicit este următorul: frontiera noastră nu este deschisă imigraţiei ilegale. Există un proces de expulzare ce îi vizează pe imigranţii fără documente - inclusiv pe copii', a continuat ministrul.

Peste 52.000 de minori au intrat în ţară începând din octombrie fără a fi însoţiţi de părinţi şi având uneori vârste de doar 3 sau 4 ani. Este vorba despre un număr de două ori mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui bilanţ oficial.

Preşedintele Barack Obama urmează să meargă săptămâna viitoare în Texas, stat frontalier cu Mexicul, dar Johnson nu a precizat dacă liderul de la Casa Albă va profita de ocazie pentru a vizita frontiera.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.