Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum votează evreii din România în turul II. Poziţia Federaţiei Comunităţilor Evreieşti - AUDIO

federatia comunicatilor evreiesti

Minorităţile naţionale din România au opţiuni diferite în turul II al alegerilor prezidenţiale. Dacă germanii şi o parte a maghiarilor îl preferă pe Iohannis, romii, sârbii, bulgarii sau ucrainenii merg cu Ponta (sau, cel puţin, liderii comunităţilor etnice o fac). O situaţie diferită există în rândul comunităţii evreieşti.

Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a declarat pentru stiripesurse.ro că organizaţia pe care o conduce nu adoptă o poziţie fermă înainte de turul II.  "Noi nu avem nicio poziţie. Fiecare are dreptul lui la vot şi şi-l stabileşte cum doreşte", a declarat Vainer.


Record music with Vocaroo >>

Întrebat dacă liderii comunităţii evreieşti au fost contactaţi de reprezentanţii candidaţilor, pentru o eventuală susţinere, Aurel Vainer a declarat: "Nu, nu am avut niciun fel de discuţii şi am dat liber... Adică eu personal nu pot să dau nimănui niciun fel de indicaţii. Fiecare procedează cum crede de cuviinţă."

Discuţii despre o poziţionare politică înainte de turul II nu au existat nici în candrul comunităţii, mai susţine deputatul Aurel Vainer. "Nu am avut discuţii. Noi întotdeauna lăsăm oamenii să se comporte politic cum doresc ei", a mai explicat preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.


Audio recording >>

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.