Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum votează UDMR la învestirea guvernului: 'Noi dorim stabilitate. Întrebarea este dacă PNL îl vrea pe Cîțu sau alt premier'

majoritate

Deputatul UDMR Korodi Attila a declarat joi pentru STIRIPESURSE.RO, că respingerea de către CCR a OUG pe anticipate are o anumită influență asupra votului de învestitură a Guvernului Florin Cîțu (PNL). Deputatul a indicat că formațiunea maghiară vrea „stabilitate” și că depinde acum dacă liberalii vor până la alegerile parlamentare la termen să meargă cu Florin Cîțu premier sau cu altă propunere.

Romania are nevoie de un guvern stabil. Intrebarea este daca PNL doreste prin guvernul Florin Cîțu sau dorește printr-o altă propunere să ofere stabilitate pentru perioada urmatoare, până la alegerile la termen. De principiu noi am dori foarte mult stabilitate, dar depinde și de PNL cum își proiectează perioada urmatoare”, a declarat deputatul UDMR.

Korodi Attila a indicat că era de așteptat ca CCR să declare neconstituțională OUG pe anticipate pentru că au mai fost decizii în sensul nemodificării legislației electorale cu un an înaintea alegerilor.  „Disparitia acestei OUG lasa un spatiu liber pentru reglementare. O sa aflam din motivarea CCR daca mai este nevoie sa reglementeze Parlamentul anumite aspecte sau raman reglementarile vechi in vigoare”, a spus deputatul.

Acesta a precizat ca decizia CCR are o anumită relevență în ceea ce privește votul de învestitură în sensul că este nevoie de stabilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.