Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pragurile propuse de PSD în Parlament pentru plafonarea prețurilor la gaze și curent

basilica.ro
plen senat

Comisiile senatoriale de buget, economică și energie vor discuta, miercuri, o propunere legislativă inițiată de parlamentari PSD pentru plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze.

Vicepreședintele comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir (PSD), a declarat marți la Antena 3 că social-democrații vor plafonarea prețurilor astfel:

  • 135 de lei/MWh la gaze (un preț de aproape trei ori mai mic decât prețul actual)
  • 460 de lei/MWh la energie electrică (față de aprox. 1.000 de lei în prezent)

Pe de altă parte, ministrul demis al Finanţelor, Dan Vîlceanu, spune că nimeni nu îşi doreşte plafonarea preţurilor la energie, dar am ajuns într-un moment în care preţurile în piaţă au crescut foarte mult.

„Este o politică pe care toate statele europene o iau în calcul, aceasta de plafonare atunci când ajungi la un moment la care ea este necesară şi nu trebuie să dăm o garanţie din punctul ăsta de vedere. Pur şi simplu există variante, există soluţii şi în momentul în care ele vor fi puse în practică, vor veni detaliile de rigoare. Nimeni nu îşi doreşte plafonarea preţurilor, dar am ajuns într-un moment în care preţurile în piaţă au crescut foarte mult. Am venit cu câteva variante pentru a oferi oamenilor un sprijin şi aici mă refer la consumatorul vulnerabil şi la acea schemă de sprijin. Acolo funcţionează foarte bine sprijinul pe care îl oferim, undeva la o factură de 90 de lei, aceasta se reduce cu 21 de lei, iar consumatorul practic va plăti 69 de lei, la un nivel ca la sfârşitul anului trecut", a spus Vîlceanu.

În viziunea oficialului, cei care au semnat contracte concurenţiale au un preţ mai mic la energie electrică, acum, şi au fost avantajaţi în actuala conjunctură de creştere a preţurilor. Totodată, Vîlceanu a estimat că "undeva la sfârşitul primăverii piaţa se va echilibra".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.