Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vrea tabăra Cîțu să-l impună pe Vîlceanu la Finanțe

PNL Gorj
Dan Vilceanu

Deputatul PNL Florin Roman, susținător al premierului Florin Cîțu la șefia partidului, a declarat marți la TVR 1 că Ludovic Orban nu are șanse să blocheze nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru ministerul Finanțelor.

  • „Dl Orban are un vot ca si mine. Daca Presedintele PNL refuza convocarea forului de conducere care desemneaza ministrii, se poate face convocarea si de catre o treime din presedintii organizatiilor judetenee, ceea ce se va si intampla. Dl Orban plangea ca oamenii nu sunt numiti in forurile statutare si acum cand spunem ca avem propunere de ministru....”, a spus Roman.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că a încercat să aibă o discuţie cu premierul Florin Cîţu în urma căreia să ajungă la o propunere pentru funcţia de ministru al Finanţelor pe care să o susţină amândoi. "Aş prefera să nu mă pronunţ pe această nominalizare (Dan Vîlceanu este propunerea premierului pentru funcţia de ministru de Finanţe - n.r)” a zis el. Orban a adăugat că Dan Vîlceanu trebuie verificat din punctul de vedere al competenţei şi integrităţii înainte de a fi propus pentru funcţia de ministru de Finanţe.

"Eu încă de la început am discutat despre faptul că este bine să discutăm împreună şi să venim cu o propunere comună care să fie supusă validării Biroului Politic Naţional. Eu nu neg, premierul este normal să îşi dorească un ministru de Finanţe cu care are o chimie bună, în care are încredere, este firesc asta, vă spun că e un lucru natural. Primul ministru pe care şi-l numeşte un premier este ministrul Finanţelor, pentru că e principalul colaborator. (...) Nu cred că acum e important un vot competitiv în Biroul Politic Naţional, pentru noi important este să susţinem un ministru de Finanţe care să ne confere garanţia faptului că are capacitatea de a gestiona Ministerul Finanţelor", a afirmat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.