Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vrea Viorica Dăncilă vrea să îi readucă în țară pe românii plecați: 'Ei nu mai ştiu realitatea de aici, nu ştiu că au crescut salariile'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dancila guvern Victoria

PSD vrea să îi readucă în țară pe românii plecați la muncă în străinătate, iar pentru asta le promite salarii decente. Prima țintă sunt medicii: salariile au crescut, iar în țară sunt medici care au ajuns să câștige, în aprilie, prima lună cu salariile majorate, și 30.000 de lei.

Viorica Dăncilă e de părere că românii plecați nu știu realitatea din România și că au crescut salariile.

Citește și: Fuziune colosală! Apare cel mai puternic lanț de supermarketuri de pe această piață

”Încercăm să creştem salariile, astfel încât să devină atractive în România, să se reîntoarcă acasă. Mai mult, încercăm să facem programe pentru Diasporă. Prin ministerul Românilor de Pretutindeni încercăm în acelaşi timp să... Sunt foarte mulţi în afară.Eu am lucrat 9 ani la Bruxelles. Sunt oameni care efectiv nu mai ştiu realitatea din România. Nu ştiu că au crescut salariile, nu ştiu că avem locuri de muncă, că avem situaţii în care nu avem specialişti pentru anumite domenii, că există anumite oportunităţi să-şi deschidă o afacere. Aceste lucruri, să ştiţi că de multe ori nu sunt cunoscute în Diasporă şi acest lucru dăunează faptului că sunt mulţi care vor să se întoarcă acasă, care au această dorinţă de a reveni în ţară, să-şi deschidă o afacere sau să se angajeze.

Cred că şi noi trebuie, ca stat, să vorbim despre aceste oportunităţi, să încercăm să informăm cât mai mult, să avem o bursă a locurilor de muncă. Într-adevăr, avem pe Eurest locurile de muncă , dar cred că ar trebui să avem şi o informare la nivel naţional. Noi, a noastră. Să spunem „uite, avem nevoie în localitatea X de atâţia ingineri...”. Poate sunt din persoanele din afară care vor să se întoarcă în ţară şi noi chiar ne dorim acest lucru.

Citește și: Surprinzător! Ce meserie are soțul știristei Andreea Marinescu și ce preocupări neașteptate are acesta

Nouă ani cât am fost europarlamentar, am vorbit cu foarte mulţi români.Marea majoritate îşi doreau să se întoarcă acasă. Şi cred că noi trebuie să creem condiţiile pentru ca aceşti oameni să revină în România. În multe locuri avem deficit de locuri de muncă. De ce acolo unde avem deficit, de ce să lucreze aceşti oameni în altă ţară când ar putea să lucreze în propria lor ţară...să vină alături de părinţi, să vină alături de cei care îşi doresc să se întoarcă acasă.  Şi cred că putem face acest lucru. În momentul în care vom impulsiona investiţiile în România se vor crea noi locuri de muncă. Şi cred că acest lucru poate fi un nou motiv ca să se întoarcă acasă cei care au plecat. Salariile medicilor...Salarii mari, sunt în sistemul de stat. Construcţia spitalelor va aduce un nou necesar. Nu este uşor, dar vor începe şi construcţiile.”, a spus Dăncilă, într-un interviu la România TV, acordat lui Victor Ciutacu.

Citește și: Totul s-a schimbat după moartea mamei sale: Ce decizie radicală ar fi luat Anamaria Prodan .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.