Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cumperi Domestos, ceaiul Lipton, săpunul Dove sau Rexona? Ucraina spune că sprijini Rusia – lista întreagă a produselor

produse ucraina

Agenția Națională de Prevenire a Corupției (NACP) din Ucraina a adăugat compania britanică Unilever pe lista sa de „sponsori internaționali de război".

Compania e una din cele de top la nivel mondial de pe piața produselor alimentare și a produselor chimice de uz casnic. Deține peste 400 de mărci, iar produsele sunt fabricate în 280 de fabrici, printre care: Domestos, Axe, Rexona, Rexona, Dove, Calve, Rama, Brooke Bond, Lipton, Crème Bonjour, CIF, Knorr, Sunsilk, Timotei, CLEAR și altele.

A fost adăugată pe listă din cauza prezenței sale continue în Federația Rusă și a taxelor semnificative pe care le plătește la bugetul de stat rus, sprijinind astfel economia „agresorului” și contribuind la continuarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, explică NACP.

„Cu peste 3000 de angajați în Rusia, aceasta conduce o operațiune semnificativă care și-a crescut veniturile și profitul de la invazia la scară largă a Ucrainei. În 2022:

  • Profitul Unilever în Rusia s-a dublat, de la 4,8 miliarde de ruble (56 milioane de euro) în 2021 la peste 9,2 miliarde de ruble (108 milioane de euro) anul trecut (o creștere de 91%).
  • Datorită profitului semnificativ obținut, LLC "Unilever Rus" a reușit să își majoreze capitalul la 34,5 miliarde de ruble în 2022, de la 25,3 miliarde de ruble în 2021 (creștere de 37%)
  • LLC "Unilever Rus" a plătit aproximativ 50 de milioane de dolari sub formă de impozite la bugetul Federației Ruse în 2022.

Această performanță puternică face parte din creșterea sa globală în 2022:

  • Veniturile companiei au crescut la 60,1 miliarde de euro (+14,5%). Vânzările Unilever au crescut în toate categoriile, cu cea mai mare creștere a vânzărilor de produse cosmetice (+20,8%).
  • În 2022, afacerile din Rusia au reprezentat 1,4% din cifra de afaceri a Unilever și 2% din profitul său net, care în 2022 a crescut cu 24,9% față de 2021 și s-a ridicat la 8,03 miliarde de euro.

După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, compania a promis că va suspenda toate importurile și exporturile produselor sale în și din Rusia, precum și că va opri toate cheltuielile media și de publicitate. Cu toate acestea, ea continuă să funcționeze la scară largă, cu întreprinderi din Omsk, Ekaterinburg, Sankt Petersburg și Tula care își continuă activitatea, cu birouri care continuă să desfășoare activități operaționale și să asigure prezența mărcilor în magazine”, arată Agenția Națională de Prevenire a Corupției (NACP) din Ucraina într-un comunicat de presă.

"Unilever nu poate spune că se opune războiului, contribuind în același timp la mașina de război a lui Putin. I-am adăugat ca sponsor internațional al războiului, deoarece contribuțiile lor de sute de milioane de euro din taxe către statul rus ajută la finanțarea atacurilor acestuia asupra Ucrainei și ar putea finanța indirect un grup criminal de mercenari. Unilever are un nou director general în persoana lui Hein Schumacher, are nevoie de un nou început și de a se ridica la înălțimea valorilor sale privind drepturile omului. Unilever trebuie să părăsească Rusia acum sau istoria va consemna complicitatea sa", a remarcat șeful NACP Oleksandr Novikov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.