Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cunoscută femeie musulmană, contracandidată pentru Putin la președinția Rusiei

Business Insider
putin, casual

Lista femeilor care intră în cursa prezidențială din Rusia crește odată cu anunțarea candidaturii soției unui important muftiu, anunță Russia Today.

Aina Gamzatova, o jurnalistă de succes, șefa celui mai mare holding media musulman din Rusia, și-a înregistrat intenția de a candida la Comitetul Electoral Central, în prima zi din 2018. Aceasta a fost nominalizată pentru a candida de un grup local de inițiativă din Republica Autonomă Daghestan, urmând să candideze din postura de independent.

Gamzatova este foția muftiului șef din Daghestan, dar și consilierul de PR al acestuia. În plus, candidata de 46 de ani conduce mai multe organizații caritabile.

Din postura de candidat independent, Gamzatova trebuie să strângă 300.000 de semnături din regiunile Rusiei. Candidații care reprezintă partide parlamentare nu au nevoie de semnături, conform legii din Rusia, în vreme ce candidații partidelor neparlamentare trebuie să depună 100.000 de semnături.

Prima candidată musulmană din istoria Rusiei nu și-a dezvăluit programul electoral, făcând doar apel la unitate națională și coeziune. Părți din comunitatea musulmană din Rusia și-au exprimat deja suportul pentru Gamzatova.

content-image

Anterior, Ksenia Sobchak, șefa ediției ruse a revistei de modă L’Officiel, și-a depus candidatura la președinția Rusiei. Lista femeilor candidat mai include și alte figuri publice și politice, alături de candidate neobișnuite, cum ar fi Natalya Lisitsina, operator pe macara, care reprezintă mișcarea de stânga All-Russian United Labor Front.

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe 18 martie. Liderul Partidului Democrat Liberal, Vladimir Zhirinovsky, este principalul contracandidat pentru actualul președinte. Vladimir Putin urmează să-și depună candidatura, sprijinit de mai multe partide, aflate la putere, dar și în opoziție în Parlament.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, 21 de partide și 30 de politicieni independeți și activiști și-au declarat intenția de a candida la alegerile prezindețiale din 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.