Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cupa Mondială de fotbal din 2022, din Qatar, se va disputa pe stadioane deschise

descopera.ro
fotbal minge

Cupa Mondială de fotbal din 2022, care va avea loc în Qatar, se va disputa pe stadioane deschise la sută la sută din capacitatea lor, au anunţat organizatorii, în ciuda incertitudinilor legate de evoluţia pandemiei de coronavirus, informează cotidianul L'Equipe, potrivit Agerpres.

"Qatarul a început să organizeze meciuri din Liga Campionilor Asiei fără suporteri. Apoi, în decembrie, capacitatea a fost crescută la 30, un procentaj care a fost păstrat şi pentru actuala Cupă Mondială a cluburilor şi sperăm să ajungem apoi la Cupa Mondială din 2022 cu o capacitate de 100%", a declarat Yasser Al-Jamal, preşedintele Biroului operaţiunilor comitetului însărcinat cu organizarea Mondialului de anul viitor.

Qatarul găzduieşte în prezent Cupa Mondială a cluburilor, într-un moment în care micul emirat din Golful Persic se confruntă cu o creştere a cazurilor de infectare şi a internărilor în spital.

Citește și: VIDEO | Clotilde Armand a descoperit că e greu să fii primar: 'Trebuie nu ştiu câte voturi pentru a face o mică investiţie'

"Există încredere în măsurile care sunt luate pe stadioane, în reţeaua de metrou, precum şi la intrările şi ieşirile de pe stadioane, pentru a menţine siguranţa tuturor. Am pus în aplicare mai mult măsuri de precauţie pentru a ne asigura că nivelul de 30% (de ocupare a tribunelor - n.red.) este adecvat", a adăugat oficialul qatarian.

Partidele de la Mondialul cluburilor se dispută pe două dintre stadioanele care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale din 2022. Qatarul a inaugurat până în prezent trei noi stadioane şi a deschis un sit renovat. Alte patru arene urmează să fie finalizate în curând. Două dintre stadioanele care nu au fost încă terminate, Al Thumama şi Ras Abu Abboud, ar putea fi utilizate cu ocazia Cupei Arabe a Naţiunilor, în luna decembrie, a indicat Al-Jamal.

"FIFA este cea care va decide, însă noi sperăm ca viitoarea Cupă Arabă să reprezinte o bună ocazie de a testa cele două stadioane", a adăugat responsabilul, negând totodată informaţia conform căreia lucrările la stadioane au fost întârziate din cauza pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.