Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cupa Mondială FIFA 2021 de fotbal pe plajă, găzduită de Moscova

rfs.ru
cupa mondiala de fotbal pe plaja

Cupa Mondială FIFA 2021 de fotbal pe plajă va avea loc la Moscova, la Complexul Sportiv ”Luzhniki”, în perioada 19-29 august. Pentru Cupă vor concura 16 echipe naționale, cele mai bune din lume, care s-au calificat în urma turneelor de calificare ale confederațiilor.

La tragerea la sorți finală a turneului, echipele naționale au fost împărțite în patru cvartete:

  • Grupa A: Rusia, Japonia, Paraguay, SUA.
  • Grupa B: Spania, Tahiti, Emiratele Arabe Unite, Mozambic.
  • Grupa C: Brazilia, Elveția, El Salvador, Belarus.
  • Grupa D: Portugalia, Senegal, Uruguay, Oman.

Favoritele incontestabile sunt echipa Portugaliei, campioana actuală și cea a Braziliei, de cinci ori câștigătoare a titlului.

«Fotbalul pe plajă este cunoscut și iubit în Rusia. Facem mult pentru a populariza acest sport, a declarat secretarul general al RFU (Unuinea de Fotbal a Rusiei), Aleksndr Alaev. Echipa noastră națională a devenit de două ori campioană mondială. În plus, se dezvoltă activ și cluburile. De menționat este faptul că clubul ”Kristall” a câștigat, recent, Cupa Euro Winners, care a avut loc la Nazar, Portugalia. Cred că turneul de la Moscova ar trebui să fie o mare sărbătoare atât pentru fani, cât și pentru echipe».

La meciurile campionatului se poate asista fără un test negativ pentru COVID-19 și fără un cod QR de vaccinare.

Jarișka, mascota turneului

Pasărea de Foc – Jarișka va deveni prima mascotă oficială din istoria Cupelor Mondiale FIFA de fotbal pe plajă. Imaginea mascotei a fost inspirată din tradițiile folclorice slave. Aceasta întruchipează atât trăsăturile caracteristice ale Păsării de Foc – forță și perseverență, cât și principalele componente ale fotbalului pe plajă – spectacol și energie.

Acreditarea presei

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a închis acreditarea mass-media pentru Cupa Mondială 2021. Doar jurnaliștii și fotografii acreditați vor avea voie să activeze în cadrul turneului. Eliberarea acreditărilor către reprezentanții mass-media a început la 12 august.

Cardul de acreditare poate fi obținut personal doar la Centrul de acreditare situat lângă stadion. Pentru a obține un card de acreditare, vor trebui prezentate următoarele documente:

– Documentul de identitate specificat în cererea de acreditare (alte documente nu vor fi acceptate);

– Copie tipărită sau electronică a scrisorii de confirmare;

Adresa centrului de acreditare: Moscova, Strada Luzhiki, 24, clădirea Marii Arene Sportive.

Cele mai apropiate stații de metrou: Sportivnaya, Vorobyovy Gory și Luzhniki.

Naționala Rusiei va evolua sub marca ”Băieții noștri”

La campionatul mondial de acasă, echipa națională rusă de fotbal pe plajă va juca într-o nouă uniformă, fără embleme de stat, având în vedere decizia Curții de Arbitraj pentru Sport (CAS) din Lausanne, care i-a suspendat, în decembrie, pe sportivii ruși de la participarea la competiții internaționale majore sub steagul național pentru doi ani – până la 16 decembrie 2022, după ce RUSADA a fost lipsită de statutul său de conformitate de către Agenția Mondială Antidoping.

Locul simbolurilor de stat de pe uniforma echipei naționale ruse de fotbal pe plajă va fi luat de numele mărcii campaniei de comunicare a Uniunii de Fotbal din Rusia (RFS), ”Băieții noștri”.

Vânzarea biletelor

Toate biletele vor fi disponibile pe site-ul FIFA.com/tickets. Informațiile despre biletele pentru persoanele cu dizabilități sunt, de asemenea, disponibile online.

Biletele vor fi trimise prin e-mail solicitanților eligibili și pot fi tipărite sau scanate cu ajutorul unui smartphone. Biletele pentru persoanele cu dizabilități vor fi distribuite gratuit. Cumpărătorii vor putea achiziționa până la patru bilete pe meci.

Metoda de plată preferată la Cupa Mondială de Fotbal pe plajă Rusia 2021 este Visa.

După faza de pre-vânzare Visa, biletele se vând publicului larg începând din 12 august până în ultima zi – ziua finalei. Biletele sunt vândute la prețuri cuprinse între 400 de ruble/5 euro pentru meciurile de grupă și 700 de ruble/8 euro pentru marea finală.

Turneul va fi împărțit în meciuri de zi și meciuri de seară în faza grupelor și în sferturile de finală, câte două meciuri pe ședință. Ambele semifinale vor fi combinate într-o singură ședință, permițându-le fanilor să urmărească ambele meciuri cu un singur bilet. Meciul pentru locul trei și finală se vor disputa, de asemenea, într-o singură ședință, pentru a încheia acest spectacol de pe nisip, dinamic și plin de bucurie.

Ca întotdeauna, sănătatea și siguranța sunt pe primul loc. Spectatorilor li se va cere să poarte în permanență o mască pentru a-și acoperi nasul și gura. FIFA și comitetul local de organizare lucrează îndeaproape cu autoritățile locale pentru a pune în aplicare cele mai recente măsuri de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.