Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cupa Mondială la schi fond din Franţa a fost anulată din cauza 'virulenţei variantei Omicron'

eurosport.com
schi alpin

Cupa Mondială de schi fond programată între 14 şi 16 ianuarie în staţiunea franceză Rousses, în departamentul Jura, a fost anulată din cauza "virulenţei variantei Omicron" a coronavirusului, a anunţat Federaţia internaţională de schi (FIS), citată de AFP, arată Agerpres.

"Din cauza preocupărilor tot mai mari cu privire la organizarea de evenimente internaţionale în perioada pandemiei şi a virulenţei variantei Omicron, comitetul de organizare, Federaţia franceză de schi şi autorităţile naţionale au decis să anuleze" Cupa Mondială, a precizat FIS într-un comunicat.

Competiţia de la Rousses urma să fie una dintre ultimele repetiţii pentru schiorii de fond înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing (4-20 februarie), care urmează să aibă loc cu restricţii sanitare foarte stricte.

Etapa din Franţa este al treilea eveniment anulat în circuitul mondial al tuturor sporturilor pe zăpadă de la debutul acestui sezon, din cauza Covid-19, după probele de sărituri cu schiurile programate iniţial în luna ianuarie la Sapporo şi Zao, în Japonia.

Acesta este al doilea sezon consecutiv în care organizatorii etapei franceze au aruncat prosopul din cauza pandemiei. În mai 2020, aceştia au anulat un prim eveniment prevăzut în ianuarie 2021, pe arena "Jason Lamy-Chappuis" din Tuffes, inaugurată în octombrie 2019.

Franţa nu a mai organizat o Cupă Mondială de schi fond de mai bine de cinci ani (Les Saisies, în decembrie 2016).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.