Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cupa Mondială provoacă un nou SCANDAL: FIFA, acuzată că a FURAT sistemul video de arbitraj

rt.com
Rusia 2018 FIFA world Cup

FIFA este somată să nu mai folosească VAR-ul. Un spaniol susține, cu probe, că este inițiatorul sistemului folosit la Campionatul Mondial din Rusia, transmite Mediafax.

Francisco Lopez solicită de la FIFA 15 milioane de euro, pe motiv că forul internațional i-ar fi furat invenția. Spaniolul a prezentat probe care atestă faptul că ideea îi aparține și a fost gândită încă de acum 19 ani. Francisco face trimitere la cadrul legal și este de părere că i s-a încălcat dreptul de proprietate intelectuală.

Vezi şi: Pepenele roșu injectat. Cum îl recunoști?

El ar fi prezentat proiectul, înainte ca acesta să fie implementat, către Ministerul Culturii din Spania. „Proiectul meu este același cu cel folosit astăzi la Campionatul Mondial. Este programul pe care eu l-am propus în 1999. Vreau ca FIFA să își ceară scuze pentru situație, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru. O să cer și 15 milioane de euro. Câte 3 milioane pentru fiecare an în care a fost folosit”, a declarat Francisco Lopez, citat de Marca.

Chiar dacă este în dispută cu FIFA, Lopez este de părere că VAR-ul va avea consecințe benefice în fotbal: „E bine că sistemul a fost introdus. Fotbalul a fost reinventat datorită lui. S-a schimbat, parcă e un alt sport”, a încheiat spaniolul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.