Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cupa Mondială - Simon Raiwalui va renunţa la postul de selecţioner al Fiji la sfârşitul anului

rugby.ro
rugby

Simon Raiwalui va părăsi postul de selecţioner al Fiji la sfârşitul lunii decembrie, când îi expiră contractul, în ciuda faptului că a condus naţiunea insulară din Pacific în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby, a anunţat marţi antrenorul, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Fiji s-a remarcat prin parcursul său la turneul din Franţa, pe care l-a încheiat duminică după eşecul suferit în faţa Angliei (24-30), la Marsilia, partidă la finalul căreia Raiwalui, vizibil emoţionat, şi-a lăudat echipa şi a spus că a pus o bază pentru următoarea generaţie de jucători.

"Cred că este timpul să facem asta oficial, în special cum va arăta următorul ciclu pentru Fiji Rugby. Nu voi căuta o prelungire a angajamentului meu cu RFU după 31 decembrie'', a confirmat Raiwalui pe platforma de socializare X (fostă Twitter).

"Mulţumesc din nou jucătorilor, personalului şi tuturor suporterilor, a fost o călătorie grozavă", a adăugat el.

Fiji Rugby nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Simon Raiwalui, născut în Noua Zeelandă, a fost numit selecţioner al Fiji în luna februarie, după ce Vern Cotter a demisionat, fiind anterior director de înaltă performanţă.

Fiji a învins Australia şi Georgia în Grupa C de la Cupa Mondială, dar a pierdut în faţa Ţării Galilor şi Portugaliei. Fijienii s-au luptat apoi de la egal la egal cu Anglia, însă nu au avut experienţa necesară pentru a obţine victoria.

Acesta a fost primul sfert de finală la Cupei Mondiale pentru Fiji începând din 2007 şi al treilea din istoria rugbyului din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.