Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cupa Mondială Universitară la hochei: Victorie de răsunet pentru studenții tricolori contra Canadei

Prima zi a Cupei Mondiale Universitare, competiție care are loc la patinoarul din Cârța, jud. Harghita, s-a încheiat cu o victorie de răsunet a hocheiului românesc. Selecționata alcătuită din studenți români a reușit să se impună împotriva echipei similare a Canadei, în prelungiri, cu scorul de 5-4 (2-1, 2-2, 0-1, 1-0).

Echipa României a avut drept principal atu forța grupului, omogenitatea, majoritatea tricolorilor fiind jucători ai echipei Sapientia U23 și studenți ai instituției de învățământ superior cu același nume.

Sunt atât de multe de spus despre această victorie, la cald, încât nici nu știm ce să alegem mai întâi. Detalierea statistică, filmul meciului, vorbește de la sine. Canadienii au deschis scorul repede, după două minute de joc, dar hocheiștii români au egalat în minutul 6, la un power play (superioritate numerică), după o combinație pe axa Rodri-Gecsi, finalizată de Marton. Prima treime a meciului s-a terminat în avantajul tricolorilor, cu un gol fără pasă, după o intercepție, a lui Karda. Același tip de gol, fără asistent, a reușit în repriza de mijloc și Marton, care a ridicat scorul la 3-1. Canadienii, reprezentanții celei mai tari școli de hochei din lume, au revenit și au egalat la 3-3, dar geniul lui Marton Koppany, atacantul de la Háromszéki Ágyúsok, s-a văzut din nou în minutul 27, când acesta a fructificat pasa primită de la Nagy-Galaczi.

Finalul a fost unul interzis cardiacilor. Canadienii au forțat atacul și au egalat cu 62 de secunde înainte de final, împingând meciul în prelungiri. Roata s-a întors la începutul reprizei suplimentare, când același Marton a fost omul decisiv, înscriind la 38 de secunde după reluarea meciului, din pasa lui Roth. Șutul prolificului atacant român a fost expediat din centrul cercului din stânga, pucul fiind trimis imparabil.

Marton a reușit patru goluri, fiind omul-orchestră al acestui meci,nebun, simțul porții fiind înnăscut pentru acest hocheist de mare viitor. Excelentă a fost și prestația portarului Ambrus Levente, care a parat 35 de șuturi canadiene. Întreaga echipă a muncit enorm pentru acest succes care face înconjurul hocheiului mondial, fiind prima victorie obținută vreodată de o echipă a României, împotriva uneia din Canada. Desigur că unii hocheiști au fost remarcați la acest meci, dar vedeta victoriei repurtate contra canadienilor a fost echipa.

Trebuie specificat că în Canada hocheiul universitar este foarte bine dezvoltat, acest eșalon fiind, de fapt, rezervorul de talente pentru liga profesionistă NHL.

După acest succes, clasamentul grupei B, din care face parte și selecționata noastră, arată astfel:

1. Cehia 3 puncte

2. România 2 puncte

3. Canada 1 punct

4. Polonia 0

Lupta pentru semifinale rămâne deschisă în această grupă foarte echilibrată. Următorul meci pentru România va fi sâmbătă, 15 aprilie, ora 20.00, în compania echipei Cehiei. Derby-ul grupei va fi transmis în direct la Prima Sport 4.

Cupa Mondială Universitară este o competiție organizată sub auspiciile Asociației Europene a Hocheiului Universitar și a Asociației Nord-Americane a Hocheiului Universitar, la Patinoarul din Cârța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.