Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuplul de aur al Americii, invitat în China. Ivanka şi Jared, oaspeţi de onoare la Beijing

China i-a invitat pe fiica preşedintelui american Donald Trump, Ivanka Trump, şi ginerele acestuia, Jared Kushner, să efectueze o vizită la Beijing în acest an, a anunţat marţi un oficial de la Casa Albă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Deschiderea arătată de China pare să aibă ca scop aprofundarea angajamentului cu tânărul cuplu, care a jucat un rol şi în primul summit între Trump şi preşedintele chinez Xi Jinping în aprilie, care a dat tonul îmbunătăţirii relaţiilor dintre cele mai mari economii ale lumii.

Citeşte şi: În pofida zvonurilor de închidere, festivalul cărnii de câine începe în China

Kushner, numit consilier prezidenţial la Casa Albă fără să fi avut experienţă administrativă, a primit ca sarcină să se ocupe de aspectele diplomatice privind procesul de pace din Orientul Mijlociu şi va efectua o vizită în regiune în această săptămână pentru discuţii cu liderii israelieni şi palestinieni.

O altă parte a portofoliului său de politică externă vizează implicarea în gestionarea relaţiilor cu China.

În acelaşi timp, Kushner este urmărit îndeaproape, în contextul investigaţiilor la nivel înalt privind presupusele contacte între foşti şi actuali consilieri ai lui Trump şi oficiali ruşi.

Nu există deocamdată alte detalii privind invitaţia adresată de China, despre care a relatat prima dată Bloomberg şi care a fost confirmată de un oficial de la Casa Albă sub protecţia anonimatului.

Într-o conferinţă de presă zilnică susţinută miercuri la Beijing, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a spus că este la curent cu informaţiile legate de vizită, dar că nu cunoaşte detalii.

Criza din Golf cunoaşte o nouă etapă: Mii de cămile şi oi, REPATRIATE forţat în Qatar

Trump s-a exprimat împotriva Chinei, în special împotriva practicilor comerciale ale acesteia, în timpul campaniei prezidenţiale din SUA.

O discuţie telefonică de apropiere a relaţiilor a fost aranjată în februarie de Kushner şi ambasadorul chinez în SUA, Cui Tiankai, au spus oficiali americani, după ce Cui a invitat-o pe Ivanka Trump la recepţia de Noul An Chinezesc de la Ambasada Chinei, unde fiica acesteia a cântat în mandarină.

Kushner a contribuit şi a participat la summitul SUA-China de la complexul lui Trump de la Mar-a-Lago în aprilie.

De atunci, Trump a avut cuvinte de apreciere pentru Xi, salutând cooperarea acestuia în eforturile de a ţine sub control programul nuclear al Coreii de Nord, vecin al Chinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.