Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuplul regal belgian a început luni o vizită de trei zile în Grecia

bzi.ro
familia regala din belgia Philippe

Cuplul regal belgian a început luni o vizită de trei zile în Grecia, "într-un moment în care Europa se confruntă cu o criză extrem de importantă", potrivit preşedintelui elen Ekaterini Sakellaropoulou care a adresat invitaţia cuplului regal, relatează AFP.

Regele Philippe şi regina Mathilde au participat luni la o ceremonie comemorativă la Monumentul Soldatului Necunoscut din Piaţa Syntagma din centrul Atenei, înainte de a se întâlni cu preşedintele grec Ekaterini Sakellaropoulou.

Preşedintele elen şi cuplul regal au discutat despre războiul din Ucraina, criza refugiaţilor şi gestionarea pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.ro.

"Cu încredere în valorile europene şi cu respectul pentru dreptul internaţional, cred că vom depăşi împreună aceste crize multiple", a declarat şeful statului elen în cadrul întâlnirii.

Aceasta vizită ar trebui să contribuie, de asemenea, la consolidarea legăturilor economice şi culturale dintre cele două ţări.

"În cadrul vizitei noastre, vom discuta despre provocările cu care se confruntă Europa. Vom fi interesaţi de trecut, deoarece suntem însoţiţi de arheologi şi de rectori ai universităţilor belgiene, dar ne vom concentra şi asupra prezentului pentru a vedea ce putem face împreună la nivel european în faţa multiplelor provocări şi în final să reflectăm asupra viitorului, mai ales în domeniul energiei şi al tranziţiei digitale unde avem multe perspective comune", a afirmat regele Philippe citat de agenţia de presă elenă ANA.

Regina Mathilde urma să meargă luni la sediul organizaţiei "The Smile of the child", un ONG grec care activează în domeniul protecţiei copiilor.

Seara, cuplul regal belgian va lua cina cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis şi soţia sa.

Aceasta este prima vizită de stat a cuplului regal belgian de la începutul pandemiei de coronavirus. Ultima sa vizită de stat a avut loc la Luxemburg, în octombrie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.