Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CURAJ în plină epidemie de coronavirus: Trei giganți auto reiau producţia de automobile din China

bataie lovitura surpriza

General Motors, Fiat Chrysler şi Toyota Motor au reluat sau sunt pe cale să reia producţia de automobile din China, după vacanţa prelungită determinată de epidemia de coronavirus, relatează CNBC, conform news.ro.

Un purtător de cuvânt al Fiat Chrysler, Michael Palese, a spus că fabrica companiei din Guangzhou, aflată la sute de kilometri sud de Wuhan, unde se află epicentrul epidemiei de coronavirus, a reluat producţia în această săptămână. O a doua fabrică de asamblare a companiei din China ”va relua operaţiunile în curând”, a afirmat Palese într-un email.

Palese a spus că Fiat Chrysler “continuă să îşi monitorizeze lanţul de aprovizionare la nivel mondial, în legătură cu epidemia din China”. Acesta a precizat că nu a avut loc un impact asupra operaţiunilor companiei din America de Nord.

GM, aşa cum a planificat, ”a început procesul de reluare a producţiei” sâmbătă, în cadrul unui proces de două săptămâni pentru a redeschide cele 15 fabrici de asamblare din China, a spus un purtător de cuvânt al companiei, Jim Cain.

SURSE Planuri anti-Ciolacu în PSD: 'Se dorește să fie un președinte slab'

Acesta a precizat că General Motors nu a suportat niciun impact asupra producţiei de camionete din SUA. Oficiali ai sindicatelor avertizaseră săptămâna trecută că activitatea fabricilor din Statele Unite ar putea fi afectată în următoarele săptămâni din cauza deficitului de componente.

GM a refuzat să comenteze în legătură cu numărul fabricilor care vor relua producţia.

Toyota va redeschide în această săptămână trei din cele patru fabrici deţinute în China, care vor lucra într-un singur schimb, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei japoneze,

Eric Booth.

“Prioritatea noastră continuă să fie siguranţa şi securitatea la locul de muncă şi vom relua operaţiunile normale de îndată ce vom considera că este sigur şi potrivit”, a scris Booth.

Reluarea producţiei de vehicule survine în timp ce numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a depăşit 73.400, dintre care 1.874 s-au soldat cu deces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.